Magyarország

2012.07.23. 16:40

KDNP: a szocialisták ismét félrevezetik a lakosságot

Budapest, 2012. július 23., hétfő (MTI) - A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a szocialisták ismét félrevezetik a lakosságot, mert a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokat saját retorikájuk szerint értelmezik.

Budapest, 2012. július 23., hétfő (MTI) - A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a szocialisták ismét félrevezetik a lakosságot, mert a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokat saját retorikájuk szerint értelmezik.Ezt a kisebbik kormánypárt a szocialista Korózs Lajos hétfői sajtótájékoztatójára reagálva közölte az MTI-vel.

Az ellenzéki politikus arról beszélt, hogy az MSZP szerint a statisztikai adatok azt jelzik, hogy a reálbércsökkenés elérte a nagycsaládosokat is. Korózs Lajos elmondta: a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint minden családtípusnál, így a kétgyermekesek, valamint a három vagy több gyereket nevelők esetében is csökkentek a reálbérek az év első öt hónapjában.

A KDNP közleményében kiemelte: a KSH által közölt számokat befolyásolja a közmunkások keresete, ami alacsonyabb az átlagjövedelemnél, és ez természetesen rontja a statisztikai adatokat.

Mint írták, lehet, hogy a szocialisták nem örülnek a változásnak, de azok, akik korábban segélyen tengődtek, most viszont van munkájuk a közmunkaprogram révén, feltehetőleg nem így vélekednek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!