Magyarország

2012.06.05. 19:57

OS - TEK-közlemény - A bajor belügyminiszter látogatása a Terrorelhárítási Központban

Címkék#Bajor

Budapest, 2012. június 5., kedd (OS) - A magyarországi hivatalos látogatáson tartózkodó Joachim Herrmann bajor tartományi belügyminiszter kedden délután látogatást tett a Terrorelhárítási Központ budapesti bázisán, ahol Hajdu János, a TEK főigazgatója fogadta.

A vendég - Giró-Szász András kormányszóvivő és Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke társaságában - megtekintette a terrorelhárítók bevetési gyakorlatát, akik több túsz-szabadítási helyzetet, sérültek ellátását, illetve védett személy kimenekítését modellezték. A bajor belügyminiszter igen magas színvonalúnak és lenyűgözőnek nevezte a bemutatót és a TEK felkészültségét. Egyben kifejezésre juttatta, hogy profizmus és erő árad a TEK-ből és elismerését fejezte ki azért, hogy másfél év alatt ilyen világszínvonalú, ütőképes szervezetet hoztak létre.

kf brl bti hgp

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!