Magyarország

2012.06.18. 17:07

Költségvetés - Rogán: jövő héten vitatja meg a Fidesz-frakció a javaslatot

Budapest, 2012. június 18., hétfő (MTI) - Jövő héten hétfőn vitatja meg a Fidesz-frakció a 2013-as költségvetésről szóló javaslatot, amelyet az emelkedés költségvetésének tart a képviselőcsoport - közölte Rogán Antal frakcióvezető hétfői sajtótájékoztatóján.

Budapest, 2012. június 18., hétfő (MTI) - Jövő héten hétfőn vitatja meg a Fidesz-frakció a 2013-as költségvetésről szóló javaslatot, amelyet az emelkedés költségvetésének tart a képviselőcsoport - közölte Rogán Antal frakcióvezető hétfői sajtótájékoztatóján.A politikus szerint a hétfői frakcióülésen érintőlegesen került szóba a jövő évi költségvetés, a teljes javaslatot jövő héten vitatják meg a minisztérium képviselőinek a jelenlétében, és akkor hoznak majd formális értelemben döntést a költségvetés támogatásáról.

Közölte: a javaslatot az emelkedés költségvetésének tartják, mert ügyel arra, hogy a magyar családok számára bevezetett kedvező támogatási rendszer és a kisvállalkozások számára elindított adókedvezmények megmaradjanak, valamint stabil keretet biztosít az ország számára ahhoz, hogy a 2013-ban előttünk álló esetleges nemzetközi kihívásokat kezelni lehessen.

Mint mondta, a költségvetéssel kapcsolatban azt tartják a legfontosabbnak, hogy biztosítsa az ország számára stabilitást, hogy véget érjen a túlzott deficit eljárás az ország ellen, és a következő évben el tudjon indulni az emelkedés.

Közölte: támogatják a kormány azon törekvését, hogy a személyi jövedelemadó emelése és a bérek csökkentése helyett a nagy cégeket és a bankokat is bevonják a közteherviselésbe, ahogyan ez 2011-ben és 2012-ben is volt.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a költségvetési javaslatot a Költségvetési Tanács egyhangúlag támogatta és Brüsszelből is pozitív visszajelzések érkeztek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!