Magyarország

2008.10.13. 13:28

Visszavonják a jövő évi adó- és költségvetési törvényjavaslatokat

<p>A kormány visszavonja a jövő évi adó- és költségvetési törvényjavaslatokat.</p>

A jövő évi büdzséről pénteken terjesztenek be új javaslatot a Ház elé - jelentették be a Házbizottság hétfői rendkívüli ülése után. tájékoztatóból az derült ki, hogy a kormány nem terjeszt az Országgyűlés elé új adótörvény javaslatot, tehát az idei jogszabály maradna jövőre is érvényben.

A szabad demokraták szerint ez azt jelenti, hogy elmarad az adóreform. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a tanácskozást követően szűkszavúan szólt a kormányzati tájékoztatóról, amit a Házbizottság ülésén kaptak a képviselők. Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője ezután azt mondta: az adótörvény-javaslat visszavonása után nem nyújtanak be átdolgozott formában újat. Kóka károsnak nevezte, hogy ezzel az adóreform elmarad. A Házelnök bejelentette, hogy Lengyel Zoltán független képviselő belépésével megmarad az MDF frakciója.

A Házbizottságban annak kapcsán alakult ki vita, hogy a képviselőcsoport Vas János kilépése után megszűnt e 48 órára, vagy jogfolytonosan működött. A kérdésről az ügyrendi bizottság foglal majd állást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!