Magyarország

2008.10.19. 08:51

Tönk szélén az autókereskedések 15 százaléka

<p>Az év első 9 hónapjában 6 százalékkal kevesebb autót adtak el Magyarországon, mint egy évvel korábban - írja a Vasárnapi Hírek.</p>

A visszaesés már 2004-ben elkezdődött, ám a jelenlegihez hasonló nehéz helyzet sem a Bokros-csomag bevezetése, sem az üzemanyagárak jelentős emelkedése után nem volt - mondta a lapnak az Autókereskedők Szövetségének elnöke. Gablini Gábor szerint a hitelválság miatt drágább lesz gyártani, eladni és megvenni is az új autókat.

2004 óta a hazai autókereskedések 15 százaléka ment tönkre, Nyugat-Európában viszont minden negyedik. A casco-díjak ugyanakkor csökkentek az elmúlt fél évtizedben - mondta a Magyar Biztosítók Szövetségének főtitkára. Trunkó Barnabás hozzátette: az elmúlt 5 évben 150 ezerrel nőtt a casco-biztosítással rendelkezők száma.

Újdonság az úgynevezett önrész-biztosítás. A KÖBE ezen a héten jelentette be, hogy havi ezer és 5 ezer forint közötti összegért az általában 100 ezer forint önrészt sem kell megfizetnie a biztosítottnak, ha balesetet szenved vagy okoz - írja a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!