Magyarország

2008.10.19. 17:26

Kettős gyilkosság Balotaszálláson - csak csontokat találtak

<p>Feltehetően megöltek és elégettek egy tanyatulajdonost a nevelt fiával együtt a Bács-Kiskun megyei Balotaszálláson.</p>

16 43

Valószínűleg egyetlen emberhez tartoznak azok a csontok, amelyeket egy felgyújtott tanyán találtak pénteken Balotaszálláson (Bács-Kiskun Megye). Ezt a megyei rendőr-főkapitányság egyik vezetője mondta el a Független Hírügynökségnek.

A rendőrök egyelőre nem tudják, hogy a tanyán élő, és napok óta eltűnt két férfi közül melyikük maradványait találták meg. Sőt az sem biztos, hogy a csontok a két férfi egyikéhez tartoznak. A nyomozást vezető rendőr őrnagy szerint a tanyán brutálisan lemészároltak és egy baltával feldaraboltak egy embert. Az épületbe a nyomozás miatt nem engednek senkit, de annyit tudni lehet, hogy több helyiségben is vérnyomot találtak a földön és a falakon.

A helyszíneléskor az is kiderült, hogy a gyilkos egy talicskát is használt - valószínűleg a tetem eltüntetéséhez.

A rendőrök egyelőre óvatosak amegtalált emberi maradványok eredetét illetően. "Körülbelül 30 centiméter vastagon volt különböző égéstermék, az égéstermékben pedig számos, az elsődleges szakértői vélemények szerint emberi eredetű testmaradványt találtunk, melyek az elsődleges megállapítások szerint egynél nem több embernek a maradványai" - mondta a Független Hírügynökségnek Bogdány Gyula őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályvezetője.

Az épületben két német férfi élt 12 éve, csak egyik szomszédjukkal tartották a kapcsolatot. Ő jelentette be, még pénteken a rendőrségen, hogy egy hete nem látta barátait.

Bogdány őrnagy elmondta: egyelőre nem biztos, hogy a tanyán élő két férfi közül bármelyik lenne az áldozat, de az sincs kizárva, hogy egyikük vagy másikuk az. Sőt az sincs kizárva, hogy egyikük vagy másikuk volt a tettes.

Mivel egyik férfi telefonja sem csörög ki, autójuk az udvaron áll, és a tanya berendezéséből is sok minden hiányzik, a rendőrök azt sem tartják kizártnak, hogy mindkét férfi halott, ezért a környéket egész nap tucatnyi rendőr és polgárőr fésülte át, de egyelőre nem találtak semmit.

10 18

A rendőrök a szomszédok bejelentése alapján mentek ki a tanyához, ahol megégett emberi csontokat és egy véres baltát találtak. A megyei rendőrkapitányság emberölés miatt indított nyomozást - olvasható a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi közleményében.

A kiskunhalasi rendőrségen pénteken jelentette be egy férfi, hogy egy hete nem látta a szomszédjában lakó német férfit, illetve annak nevelt fiát, aki szintén német állampolgár.

A rendőrök ki is mentek a helyszínre, ahol kiderült, hogy a tanya lakói egy hete nem ürítették a postaládájukat, az épületet nyitva hagyták és a tulajdonos autója is a tanya udvarán állt. A tanyát átvizsgáló rendőrök a tanya kertjében tűzrakás nyomaira bukkantak, amelyből csontmaradványok kerültek elő. A helyszínre hívott balotaszállási háziorvos előzetes megállapítása szerint a megtalált maradványok emberi csontdarabok.

A helyszíni szemle során a tanya egyik helyiségében a falon fröccsenéses vérnyomok, valamint a padlón egy farönkbe állított balta felületén feltehetően vér- és testszövet-maradványok, míg az udvarban a tűzfészekben és annak környékén az elsődleges orvos-szakértői vélemény szerint felnőtt emberi csontok, ruhafoszlányok voltak.

A német férfiről közben kiderült, hogy 12 éve élt nevelt fiával a tanyán, többnyire zárkózottan, csak a szomszédokkal tartották a kapcsolatot.

  • Rendőrök vertek halálra egy férfit?
  • Kislányát és feleségét is megölte egy fővárosi férfi
  • Kislányát és feleségét is megölte egy fővárosi férfi
  • Földrengés Szabolcsban?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!