Magyarország

2008.10.16. 12:16

Ismét bankautomatát loptak - ezúttal Komádiban

<p>Drótkötéllel rángattak ki egy bankjegykiadó automatát csütörtökön hajnalban a Hajdú-Bihar megyei Komádi egyik pénzintézetéből.</p>

A bank ajtaját betörték, ezután kötözték a drótkötelet az automatára, amit elvittek - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Sápi Tibor, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

Az utóbbi hónapokban megszaporodtak az országban a bankautomaták elleni támadások. Legutóbb, szombaton Bács-Kiskun megyében két helyen, Szankon és Soltvadkerten próbáltak ATM-eket kifosztani. A hétvégén azonban csak rongálás történt, a tolvajok nem fértek a pénzhez és az automatákat sem vitték el.

A rendőrség múlt heti közlése szerint Magyarországon 19 komolyabb ügyben nyomoznak bankjegykiadó-automata lopások miatt, ezek egy részében egyébként nem sikerült pénzhez jutniuk a támadóknak. Romániában, Csehországban és Németországban a hazai támadásoknál sokkal több automata esik áldozatul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!