Magyarország

2008.10.09. 18:52

A viszkis unokatestvérét fogták el Romániában

<p>A viszkis néven elhíresült Ambrus Attila unokatestvérét fogták el hétfőn Romániában - erősítette meg a korábbi híreket csütörtökön közleményében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Kommunikációs Osztálya.</p>

Az unokatestvért két, 1993-ban elkövetett bankrablás miatt keresték, Ambrus Attila vallomása alapján. Ambrus Attila még egy 1999-es kihallgatásán tett olyan utalásokat, hogy 1993-ban két rablásnál is segített neki az unokatestvére. A BRFK ekkor országos körözést adott ki ellene. Közben kiderült, hogy a férfi Romániában van. Ezután a nemzetközi elfogatóparancs kiadása következett, azonban nem sikerült kideríteni, hogy pontosan hol tartózkodik, ezért az eljárást felfüggesztették.

Az ügyészség idén nyáron vizsgálta felül a nemzetközi elfogatóparancsot és miután már Románia is Európai Uniós tagállam egy új, már az unió teljes területére érvényes úgynevezett európai elfogató parancsot adott ki. A viszkis társát ez alapján tudták elfogni, hétfőn, Hargita megyében. A kiadatás időpontját még nem tudni, azonban, ha a férfit visszahozzák Magyarországra, folytatódik ellene fegyveres rablás miatti eljárás, akár 15 évet is kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!