Magyarország

2008.09.12. 06:50

Nem volt rendőri mozgolódás 010911 miatt

<p>A világkereskedelmi központ NewYorki épülete ellen végrehajtott repülőgés terrortámadás hetedik évfordulóján nem volt mitől tartani Magyarországon...</p>

A rendőrségnek és a különféle nemzetbiztonsági szolgálatoknak sem okozott fejtörést a hét esztendővel ezelőtt NewYorkban végrehajtott terrortámadás, nem érkezett semmiféle fenyegetés, és a hazai és nemzetközi titkosszolgálatok sem jeleztek terrorveszélyt az idén. 2001 szeptember 11-én a World Trade Centerben röpítettek két eltérített személyszállító repülőgépet a Bin Laden nevével fémjelzett iszlamista szélsőséges terrorszervezet tagjai. Ettől a pillanattól kezdve vette komolyan a világ, és elsősorban az USA, hogy senki sem lehet teljes biztonságban a terrorizmustól. Annak idején Európában is több merényletet követtek el. Ilyen volt egyebek mellett a londoni Metróban vagy a madridi pályaudvaron elkövetett robbantás. Mindenütt jelentős emberáldozatot és anyagi kárt okozva.

Fenyegetettség nélkül, nyugalomban

A hazai rendőrség, a titkosszolgálatok, az illetékes szerveztek is készenlétben álltak 010911 évfordulóin, mert konkrét fenyegetésekkel üzent a terrorista vezér Európának. Újabb támadásokat, robbantásokat, antrax támadást kilátásba helyezve. Magyarországon is komoly intézkedések bevezetésére került sor. Elsősorban az amerikai érdekeltségű cégeket, a nyugati követségeket részesítették fokozott védelemben. Az idén azonban minden békésen telt le az évfordulón. nem volt fenyegetés üzenet, legalábbis amiről a nyilvánosság tudomást szerzett volna. Kiss Éva az RFK kommunikációs iroda osztályvezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy az általában szokásos módon biztosították a konzulátusok, nagykövetségeket. Ferihegyen, a repülőtereken és Pakson, az atomerőműnél sem volt rendkívüli készültség. Minden eseménymentesen és nyugalomban történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!