Magyarország

2008.09.14. 18:24

Eredménytelenül zárultak a tárgyalások Ferihegyen - bármikor lehet sztrájk?

<p>Újabb cégnél alakult ki sztrájkveszély Ferihegyen. Eredménytelen volt ugyanis a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet és a Budapest Airport (BA) Zrt. vezetőség közötti tárgyalás.</p>

Az érdekvédő szervezet vasárnapi közleményében azt írja: a munkaadó időhúzó taktikát követett, adós maradt a konkrétumokkal, és nem is törekedett a megegyezésre.

Szeptember 12-én éjfélkor lejárt a sztrájk elkerülésére szolgáló tárgyalások határideje, az egyeztetés eredménytelenül zárult. A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) vasárnapi közleményében úgy fogalmaz, hogy hajlandó lett volna kompromisszumokra, a munkaadó azonban nem törekedett a megegyezésre. Ez az érdekvédők szerint azt jelenti, hogy újabb cégnél alakult ki sztrájkveszély Ferihegyen.

A LESZ szeptember 5-én jelezte a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatójának, Jost Lammersnek, hogy a vállalatnál kialakult helyzet miatt kollektív munkaügyi vitát kezdeményez és sztrájkbizottságot alakít.

A lépésre a dolgozók túlfoglalkoztatása és a további elbocsátások miatt szánta el magát a szakszervezet. A több mint 1200 tagot számláló szakszervezet állítása szerint nem biztosítottak a pihenőhelyiségek, hiányoznak a munkahelyi higiénia alapvető feltételei, az ágyak és fotelek "gusztustalanok", a falakról mállik a festék, a mellékhelységek állapota, felszereltsége pedig nem nevezhető európainak - olvasható a közleményben.

  • Eldőlhet lesz-e sztrájk Ferihegyen
  • Volán sztrájk még mindíg folytatódnak a tárgyalások
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!