Magyarország

2008.09.01. 06:46

Eltűnt egy magyar diáklány Ohióban

<p>Győrújbarát–USA - Több éve sikeres a Rotary klubok diákcsereprogramja, ezért is fogadta megdöbbenéssel mindenki azt a hírt, miszerint az egy éve Ohio államban tanuló és befogadó családnál tartózkodó 18 éves Tímár Natália eltűnt, csaknem három hónapja nincs hír róla.<BR /></p>

Natália édesanyjának küldött, utolsó üzenetében azt írta, „rossz társaságba" keveredett. Az ismerősök az iwiwen keresztül nyomoznak a győrújbaráti lány után: mindenki hazavárja.

Senki nem feltételezi a legrosszabbat, a „rossz társaság" legalább annyit elárul, Nati él. Ezért is fordult a lány édesanyja a világ számos országában, így a tengerentúlon is fogható Csellengőkhöz. Incze Zsuzsa, a tévéműsor szerkesztő-műsorvezetője a legutóbbi adásban már felhívta a figyelmet a lány eltűnésére, sőt: a műsorban Tímár Zoltánné, Natália súlyosan beteg édesanyja is arra kérte a lányát, akármi is történt vele, bárhol is van a világon, jöjjön haza.

Az ügyvédnek készülő lányt kerestették az oneontai seriffel – ebben a városban él az ottani befogadócsaládja –, a konzulátussal, a rendőrséggel, az Interpollal, a Nemzeti Nyomozóhivatallal, de eredménytelenül. A lány két nappal azt követően tűnt el, hogy az ottani Rotary klub közölte vele: miután megsértette a kinn tartózkodás egyik feltételét, haza kell jönnie.

A klub szabályzata szerint a cserediák nem ihat, nem használhat semmiféle tiltott szert, nem vezethet és nem kerülhet szerelmi kapcsolatba senkivel. A kinti szervezettől úgy értesült a Kisalföld,  hogy Natali egy ilyen ominózus szabályt megszegett s az ottani Rotary képviselői közölték vele: haza kell jönnie. Két napra rá – minden személyes holmiját hátrahagyva – Nati otthagyta befogadó családját, s azóta nincs róla információ.
Még több információt az esetről itt olvashat!

- Kisalföld -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!