Magyarország

2008.09.09. 23:17

Béna kacsák

<p>Jó dolga van manapság a magyar politikusnak. Hónapok óta riszálhatja, kéretheti, s közben fényesítheti magát minden komolyabb következmény nélkül, hisz közembereink szinte megátalkodott elszántsággal akarnak bizonytalanságban hagyni bennünket.</p>

Vagy azért önmagukban is impotensek a helyzet megoldását illetően, vagy tűrőképességünket tesztelik.

Miért nem tudja eldönteni például egy párt, hogy melyik oldalon áll vagy ha átáll(t), miért nem hozza egyértelműen tudomásunkra.

Vagy a másikban van-e még benne annyi szufla, hogy képes legyen tartani a hatalmat, ellenfele meg tényleg el akarja orozni tőle, vagy csak a száját járatja

 A nyilatkozat háborúban pedig, bár valósabb lenne inkább szóhasmenésnek nevezni, gyakorlatilag a béna kacsaság állapotába került a politika, amely eredetileg és azóta is azt fejezi ki, hogy az egyik (korábban megválasztott) tömb már nem tud, a másik pedig még nincs abban a helyzetben, hogy kormányozni tudjon.

A tegnapi bejelentés szerint talán a miniszterelnök végre rászánta magát, hogy tiszta vizet öntessen pártjával a pohárba. Addig is csámcsoghatunk, hogy ki kivel és, ha igen miért nem.

Bevallom, átlagos magyarként mindez durvára nem érdekel, bár ezzel az írással most magam is bekaptam a média csalik egyikét.

Amelyek között nem szerepelnek például az életünket érdemben befolyásoló hírek, mint például az, hogy londoni elemzők szerint a magyar gazdaság olyan jó állapotba küzdötte magát bizonyos területeken, hogy hamarosan akár robbanásszerű kamatcsökkentést is megengedhet magának. Bár igazuk lenne. Addig is inkább az ő véleményükre hallgatok (ha egyáltalán eljut hozzám), mint béna kacsáink hiteltelen hápogására.

T. Szűcs József jegyzete

  • Gyurcsány: 2010-ig maradok
  • Javult a politikusok megítélése
  • Többen is Gyurcsány leváltása mellett érveltek
  • Az MSZP elutasítja az előrehozott választást
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!