Magyarország

2008.07.07. 22:38

VIHAR - épületeket rongált meg, fákat döntött ki,

<p>Tetőket rongált meg, kéményeket döntött le a hétfő esti vihar az országban. Sérültekről eddig nem érkezett hír. Az előrejelzés szerint éjszaka erős lehet a szél, de kedden napközben csitul majd, reggelre az eső is megszűnik. <BR /></p>

Borsodban kéményeket döntött le a vihar, a megye több pontján viharos szél fújt, jégeső is esett. A legnagyobb kár Izsófalva, Szuhakálló és Múcsony környékén keletkezett, ahol fák dőltek ki, kémények omlottak le, és tetők sérültek meg, de még nem tudni, pontosan mennyi.

Izsófalván egy nyolclakásos társasházban a ledőlő kémény megrongálta a tetőt, a tűzoltók a helyszínen dolgoznak, még nem biztos, hogy a felső szinten lakó család otthon töltheti az éjszakát. Szuhakállón egy tűzfalat döntött ki a vihar - mondta a Független Hírügynökségnek Rétközi Ferenc, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság parancsnoka.

Putnok, Sajószöged környékén jégeső esett. Miskolcon a nagy mennyiségű csapadék miatt a repülőtéri aluljáró megtelt vízzel, egy kocsi benn ragadt a több mint fél méteres vízben.

Tolna megyében Szekszárdon volt nagyobb vihar, itt több mint fél óráig tartott a felhőszakadás, 2-3 centiméteres jégdarabok is hullottak. A belvárosban egy fát csavart ki a szél, az M9-es gyorsforgalmi úton pedig egy autó az árokba csúszott, de senki sem sérült meg.

Budapesten, a II. kerületi Labanc utcában fa dőlt egy parkoló autóra, de senkinek sem esett baja. A fővárosban kidőlt fákhoz is riasztották a tűzoltókat. Járhatatlan utca most nincs Budapesten.

A Keleti pályaudvaron hétfő este 7 óra után beáztak a kábelek, így egy ideig nem volt hangos utastájékoztatás, csak az elektronikus táblákon lehetett elolvasni a menetrendet. A hibát nyolc óra után kijavították - közölte a MÁVINFORM.

A Győr-Moson-Sopron megyei Bezenye-Papréten körülbelül 50 ház tetejét rongálta meg a hétfő délutáni vihar. A határ melletti településre nagyobb jégdarabok hullottak, sérültekről nem érkezett hír. A megsérült házak tetejét ideiglenesen fóliával takarják be.

Hajdú-Bihar megyében, a Hortobágy melletti Kónyán egy nagyobb melléképületről sodorta le a szél a cserepeket, illetve az egyik tűzfala is kidőlt. Egy háznak is megrongálódott a teteje, de az eddigi információk szerint a lakókat nem kell kiköltöztetni.

Baranya, Somogy, Békés, Szolnok, Bács-Kiskun és Csongrád megyéből egyelőre nem érkezett hír viharkárokról.

  • Szélvihar csapott le Hortobágy-Kónyára
  • Pusztító vihar Nyíregyházán
  • Pusztító vihar Borsodban
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!