Magyarország

2008.07.11. 13:23

Szabó Imre bekapcsolódik a Zöld Vadművelet gerillakertész-akcióba

<p>Tokaj, Rakamaz - Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter látogatást tesz a Hegyalja Fesztiválon, pódiumbeszélgetésen vesz részt a Zöld Sátorban, majd a Zöld Vadművelet gerillakertész-akcióba is bekapcsolódik július 12-én, szombaton 14 órakor a rakamazi Tisza-kempingben.</p>

A Hegyalja Fesztivál idén már másodszorra hirdette meg a Zöld Vadművelet gerillakertész-akciót, amely során országosan 57 csapatba tömörülve, 270 vadművelő ragadott ásót és kapát, hogy az ország mintegy 20 településén az éj leple alatt egy kis maroknyi zöldet varázsoljon a betonrengetegbe.

1300 palántát, cserjét és színes virágot ültettek el a lelkes gerillakertészek, s így hozzávetőlegesen minden résztvevő 1 négyzetméternyi új, zöld területet teremtett lakóhelyén. A városszépítő gerilla-akció nemcsak az öntevékeny csoportokat, baráti társaságokat kovácsolja össze, de hozzájárul a szélesebb értelemben vett társadalmi összefogáshoz is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!