Magyarország

2008.07.03. 13:20

Hídról vetette le magát a cigarettacsempész Vásárosnaménynál

<p>Csütörtök hajnalban szinte egy időben, két helyszínen csapott le a Vám-és Pénzügyőrség és a Rendőrség által közösen létrehozott Tornádó akciócsoport Vaja belterületén, valamint Vásárosnamény és Gergelyiugornya közötti útszakaszon. <dia width="900" height="700" alt="Hídról vetette le magát a cigarettacsempész Vásárosnaménynál 2008.07.03."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/H_dr_l_vetette_le_mag_t_a_cigarettacsemp_sz/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Hídról vetette le magát a cigarettacsempész Vásárosnaménynál 2008.07.03." /></a></dia></p>

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség járőrei ellenőrizték mindkét esetben az illegálisan behozott, csempészcigarettát szállító gépjárműveket. Vajánál 30.000. doboz adózás alól elvont, ukrán zárjegyes cigaretta lapult egy Fiat Ducato típusú gépkocsiban, melynek  továbbjuttatásában egy Opel Astra típusú felvezető autó is közreműködött.   

A másik esetben a megállásra kényszerített Mitshubishi típusú mikrobusz sofőrje a Kraszna hídról 7 m mélységbe levetve magát menekült a hatóság tagjai elől.

A 20.000. doboz csempészett füstölnivalót szállító mikrobuszt úgy készítették fel a művelet végrehajtására, hogy a rendszáma egy a forgalomból már 3 éve kivont autó rendszámára lett cserélve, az alvázszámot pedig csiszolással tűntették el.

A pénzügyőrök lefoglalták az összesen 26 millió forintot meghaladó értékű cigaretta szállítmányokat. A Vaján áthaladó gépkocsi sofőrje, és a felvezetőként közreműködő személy ellen jövedéki orgazdaság bűntettének elkövetése miatt eljárást indítottak a Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Nyomozó Hivatalánál. A hídról elmenekült férfi felkutatása jelenleg is folyamatban van - tudtuk meg Dr. Jánvári Regina pénzügyőr hadnagytól.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!