Magyarország

2008.06.01. 20:51

Kuncze Gábor ismét Kóka Jánost támogatja

<p>Budapest - Ismét Kóka Jánost támogatja majd az SZDSZ tisztújításán Kuncze Gábor, az SZDSZ korábbi elnöke.</p>

A liberális politikus nyílt levelében azt írja, hogy azért szavaz ismét bizalmat Kóka Jánosnak, mert vissza akar térni a küldöttek eredeti, egy évvel ezelőtti döntéséhez, és lehetőséget akar adni a mostani pártelnöknek teljes, kétéves programjának kitöltéséhez. Az SZDSZ jövő hét végén tartja rendkívüli tisztújító küldöttgyűlését, amit azután hívtak össze, hogy kiderült: álküldöttek is szavaztak a tavaly tavaszi tisztújításon.

A tisztújítás hírére aláírásgyűjtés indult egy internetes portálon azért, hogy Kuncze Gábor ismét jelöltesse magát, és térjen vissza az SZDSZ elnöki székébe. Mint később kiderült: a kezdeményezést Magyar Bálint indította el, de Kóka János is úgy nyilatkozott, hogy indulás esetén támogatja Kuncze Gábort.

Az SZDSZ volt elnöke ezen az aláírásgyűjtő oldalon jelentette be, hogy ismét Kóka Jánost támogatja az elnökválasztáson, és másokat is erre kér. Kuncze Gábor a nyílt levélben megismétli korábbi véleményét, miszerint rosszul döntött az SZDSZ, amikor rendkívüli tisztújító küldöttgyűlést hívott össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!