Magyarország

2008.06.05. 19:22

Egy embernagyságú bábu volt a Ság-hegy kráterében

<p>Celldömölk - Mégsem egy ember, mindössze egy embernagyságú bábu hevert a Vas megyei Celldömölk mellett lévő Ság-hegy kráterében. A mentésre érkezők is csak akkor szembesültek ezzel, amikor az egyik tűzoltó leereszkedett a szakadékba.<BR /></p>

A tűzoltókat, mentőket és rendőröket csütörtök kora délután riasztották a Ság-hegy kráteréhez, ahol állítólag egy fiatal egy nagyjából 15 méter mély meredek sziklafal tövében rekedt.

Azonnal a bajbajutott segítségére indultak - a helyszínt egyébként csak gyalog lehet megközelíteni -, a közelben még egy mentőhelikopter is várakozott. Amikor azonban az egyik tűzoltó leereszkedett a szakadékba, kiderült hogy nem egy fiatal, mindössze egy embernagyságú bábu hever ott - mondta el a Független Hírügynökségnek a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

Az ügyeletes hozzátette: amikor telefonos bejelentés érkezik, nekik nincs lehetőségük vizsgálni, hogy valódi-e, vagy pedig csak egy rossz tréfáról van szó. Most sem tették, hiszen kötelességük kimenni és segíteni.

A "Pinokkió" mentésére szervezett akció kifejezetten drága volt, csak a mentőknek körülbelül egymillió forintjába került. A hatóságok mégsem tesznek feljelentést, mert a betelefonáló állítólag valóban azt hitte, hogy valaki magatehetetlenül fekszik a szakadék oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!