Magyarország

2008.06.04. 06:30

Biztonsági őrök verekedtek?

<p>Budapest - Azt állítja hat fiatal, hogy egy éjszakai BKV buszon a biztonsági őrök megverték őket. Ezek az őrök azért vannak a járatokon, hogy vigyázzanak az ellenőrökre.</p>

Azt mondják, az őrök beléjük kötöttek, ledobták őket a buszról és a megállóban megverték őket.

Az őrök szerint viszont a vitát a fiatalok kezdték, akik részegen kiabáltak a buszon, zaklattak egy fiatal nőt, és nem akartak leszállni. A BKV soron kívüli vizsgálatot kért - számolt be az RTL Híradó.

A fiatalok - öt fiú és egy lány - a szombati buliból tartottak haza vasárnap hajnalban. Felszálltak az éjszakai buszra, ahol állításuk szerint a biztonsági őrök beléjük kötöttek.

Csak három megállóig jutottak, mert azt mondják, az őrök egyszerűen ledobták őket a buszról. Ezután pedig elmondásuk szerint a megállóban meg is verték őket.

Egyiküknek az orra, másikuknak az arccsontja tört el, a harmadik fiúnak pedig monoklija van.

A fiatalok azt mondják, miután megverték őket, az őrök visszaszálltak a buszra és mindenfajta segítségnyújtás nélkül tovább mentek.
Rendőrt hívtak, a rendőrök pedig mentőt. A fiatalok nem tettek feljelentést, a sérüléseket látva ugyanis a kilencedik kerületi rendőrök hivatalból feljelentést tettek súlyos testi sértés miatt.

Kiabáltak és zaklattak egy fiatal nőt - ezt már a BKV-nak küldött jelentésében állítja a fiatalokról az a cég, amelyet a BKV bízott meg a biztonsági szolgálat ellátásával, s melynek alkalmazásában a biztonsági őrök állnak.

A BKV-nál nem akartak nyilatkozni, de közleményben azt írták, hogy az őrök többször kérték a fiatalokat, hogy szálljanak le a buszról, de nem szálltak le.

A BKV szerint ezért alkalmaztak testi kényszert, szerintük megfelelő arányban. Szerintük az egyik őrt a fiatalok rántották le a buszról, mert meg akarták verni.

A BKV szakszolgálatvezetője soron kívüli vizsgálatot kért a biztonsági cégtől, hogy kiderítsék, mi történt pontosan.

  • Hiánycikk a mentődoboz
  • Halálos motorbaleset a fővárosban
  • Elhunyt Halda Alíz
  • A nap képei  A nap képei 2008.06.02.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!