Magyarország

2008.05.07. 10:18

Zsaroló osztálytársak Mátészalkán

<p>Mátészalka - Zsarolás bűntettének magalapozott gyanújával indított eljárást a Mátészalkai Rendőrkapitányság.</p>

Egy anyuka feljelentése szerint ötödik osztályos kisfiát két osztálytársa - egy fiú és egy lány- március vége óta veréssel fenyegette, hogy pénzt hozzon nekik az iskolába. A fiú napi rendszerességgel, alkalmanként általában 10-15 ezer forintot vitt el otthonról. A családban nem panaszkodott, édesanyja akkor fogott gyanút, amikor észrevette, hogy összesen 460.000 forint félretett pénzük tűnt el.

Az osztálytársukat fenyegető 13 éves fiút és a 12 éves lányt életkoruk miatt a büntetőeljárásban nem gyanúsítottként, hanem tanúként hallgatták meg. A fiú elmondta, hogy pénznyerő automatára, tipp-mixre és kaparós sorsjegyre fordította a kizsarolt összeget. A rendőrség hivatalból értesíti a gyámügyi és gyermekvédelmi szerveket - tudtuk meg Fülöp Gergely rendőrfőhadnagytól.

Kapcsolódó cikkek:

  • Zsarolás egy kisvárdai fiúvécében
    Feljelentést tett egy kisvárdai középiskola 16 éves tanulója, mert előző nap a fiúvécében megfenyegették és elvették mobiltelefonját.
  • Zsarolás egy mohácsi iskolában
    Megverte egyik diáktársát a napokban nyilvánosságra került zsarolási ügy főszereplője a mohácsi iskolában. A fiatal fiú azért verekedett, mert társa ellene vallott a rendőrségen.
  • Az oktató pénzt kért a sikeres vizsgáért!
    A kisvárdai férfi az egyik tanulójától a járműkezelési vizsga előtt 3 ezer forintot kért arra hivatkozással, hogy jobban sikerüljön a vizsga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!