Magyarország

2008.05.15. 21:41

Fodor nem ijed meg az előrehozott választásoktól

<p>A szabad demokrata elnökjelölt szerint pártja nem fogja megszavazni a szocialisták büdzséjét, és az előrehozott választásoktól sem retten meg.</p>

Fodor Gábor mindenesetre meg akarja erősíteni pártját, ennek érdekében végigjárja az országot, és a zöld liberálisokat az SZDSZ támogatóivá teszi - hangzott el az ATV Egyenes Beszéd című műsorában csütörtökön.

Az SZDSZ akkor volt a legerősebb, amikor irányzatokat érvényesített és nyitott volt - mondta Fodor Gábor.

A szabad demokrata politikus szerint így egyesíteni kell a jobboldali liberálisokat: ilyen volt egykor Szent-Iványi István, a szocioliberálisokat, mint amilyen Béki Gabriella, és a zöld liberálisokat, mint ő maga.

Az SZDSZ egyébként - Fodor szerint - a Bős-nagymarosi ügyben elveszítette a zöldek szimpátiáját. Ezt a réteget az SZDSZ elnöki székére pályázó politikus most mindenképpen visszahódítaná.

A másik elem, hogy Fodor mindenkire számít: bejárja az országot, hogy minden liberálissal találkozhasson, és Kuncze Gáborral is leül majd négyszemközt beszélgetni.

Fodor Gábor szerint az Kuncze személyes ügye, hogy részt kíván-e venni a politika frontvonalában, vagy egy építőipari cég felügyelőbizottsági elnökeként tevékenykedik.

Ami az aktuálpolitikai kérdéseket illeti, Fodor szerint nem disszonáns, hogy miközben pártja bírálta a kormánystruktúrát, meg is szavazta azt.

A liberális politikus azt állítja, hogy az igen gomb megnyomásával az SZDSZ csak korábbi hagyományait követte, a szabad demokraták ugyanis ellenzékben mindig támogatták a különböző kabineteket a kormányszerkezetről döntő voksoláskor, vagy legrosszabb esetben tartózkodtak.

A költségvetés azonban más tészta, a büdzsé megszavazásakor az SZDSZ ellenzéki pártként nyom majd gombot, és valószínűleg nem bólint rá a kormány javaslataira - mondta Fodor Gábor, majd hozzátette: az előrehozott választásoktól nem kell megijedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!