Magyarország

2008.05.09. 08:38

300 ezret ér ez a fotó

<p>Kiszabták az első 300 ezer forintos büntetést gyorshajtás miatt. Egy ezüstmetál BMW 730D pörkölt oda Kecskeméten, a négysávos Budai úton 50 helyett 134 kilométer/órás tempóval.</p>

A száguldozás az új tarifatáblázat szerint kereken 300 ezer forintba kerül az autó tulajdonosának. A múlt vasárnapi gyorshajtásért már ki is postázták a határozatot és a 300 ezer forintról szóló csekket.

– Érezhetően javult a közlekedési helyzet a szigorítás bevezetése óta. Az első hét végén 560 gyorshajtót fényképeztünk le Bács-Kiskun megyében, de csak a BMW sebessége volt kirívó. A 7 traffipaxunk nonstop mér – mondta el a Blikknek Vakulya Ottó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója.

A rendőrök munkáját megkönnyítette, hogy nem kell leállítaniuk a gyorshajtókat. Csak lefényképezik őket, majd a főkapitányságok traffipax-feldolgozói kapják meg a videókat és a fotókat.

A büntetés ellen lehet ugyan fellebbezni, de megúszásban nem érdemes bízni. A rendőrök csak egy dologban engedhetnek: jelentősebb összegeknél részletfizetést engedélyezhetnek.

A maximális 300 ezres büntetést azóta a szomszédos Jász-Nagykun-Szolnok megyében is kiszabták már. Kunszentmárton belterületén 40 helyett 126-tal hajtott egy autós; ezt a rekordot is 300 ezerrel büntetik.

Forrás: Blikk

Traffipax elleni garantált védelem!
Tudta Ön, hogy legálisan védekezhet a lézeres és radaros sebességmérők ellen? A radar detektorok jelzik, a lézerblokkolók megakadályozzák a sebességmérést. Keresse honlapunkon: www.navibolt.hu  Link: http://www.mp4bolt.hu/index.php?cPath=48_50  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!