Magyarország

2008.04.23. 08:19

Megadóztatnák a nyakkendőviselést is

<p>Ruházati termékeket is adóztatna a kulturális tárca, ebből 700-800 millió forint is bejöhetne évente. Az ötletet a költségvetési bizottság leszavazta, de két hét múlva akár át is csúszhat a parlamenten - írja a Napi Gazdaság.</p>

Az internetszolgáltatásra és a mobil tartalomszolgáltatásra 0,8 százalékos kulturális járulékot vetne ki a kormány. Az elképzelést az elmúlt hetekben nem csak az ellenzék részéről fogadta ellenállás.

Eközben azonban újabb ötletek is felmerültek a Nemzeti Kulturális Alap támogatására: Schiffer János szocialista képviselő javaslata szerint a 0,8 százalékos járulékot ki kellene terjeszteni a szőnyegekre, a felsőruházatra, az öltönyökre, a kosztümökre, az ingekre, a blúzokra, de még a nyakkendőkre, a csokornyakkendőkre és a kravátlira is.

Az indoklás szerint ezek a termékek a dizájn révén komoly kulturális értéket képviselnek. Schneider Márta, a kulturális tárca szakállamtitkára úgy nyilatkozott, hogy a kormány támogatja a javaslatot - írja a Napi Gazdaság.

Cáfol a tárca -Nem akarják megadóztatni a nyakkendőviselést

Cáfolja az Oktatási - és Kulturális Minisztérium sajtóosztálya azt a lapinformációt, ami szerint a ruházati termékek után is adót fizettetne a kulturális tárca, és az így befolyt összeget a Nemzeti Kulturális Alap támogatására fordítanák.

A Kormány és ezen belül a kulturális tárca sem támogatja "Nemzeti Kulturális Alapról szóló törvény" módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott a "Ruházati termékek bevonása a járulékkörbe" című képviselői módosító-javaslatot - olvasható a tárca közleményében. Az internetszolgáltatókkal ugyanakkor tovább egyeztet az OKM, a gazdasági tárca és az NKA -tájékoztatott a tárca sajtóosztálya.

 • Jön az internetadó
 • Mégis lesz tandíj?
 • Iskoláját akarta felrobbantani  
 • Tömegtemetőt rejtett az ebédlő
 • Magyarország az EU fekete báránya
 • Szoftver a chatelés ellen
 • 41 órát töltött a liftben a férfi 
 • Ellenőrzések az utakon  Ellenőrzések az utakon 2008.04.22.
 • Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!