Magyarország

2008.04.19. 16:10

Kóka Kunczéról és adóreformról

<p>Kóka János szerint a következő két évben csak olyan kormánynak van esélye kisebbségben, vagy többségben kormányozni, amely haladéktalanul nekilát a közteherviselés átalakításához.</p>

A Liberális Gazdasági Tanács szombati ülését követő sajtótájékoztatón pártelnök azt is hangsúlyozta, hogy a konstruktív ellenzéki szerephez Kuncze egységteremtő habitusára van szüksége a liberális pártnak.

Kóka úgy fogalmazott, hogy Kuncze Gábor visszatérése erősítené a liberalizmust, és az SZDSZ egységét szolgálná.

indul elnökjelöltként az SZDSZ tisztújításánKuncze Gábor

Az ország érdekét szolgáló reformok leállása miatt ellenzéki szerepre készülő SZDSZ nem várja el, hogy a szocialista kormány a liberálisok programját hajtsa végre, de a konstruktív ellenzékiség feltétele, hogy a kormány kezdje el a közteherviselés átalakítását - mondta Kóka. A liberálisok programja kapcsán úgy fogalmazott, hogy javaslataik többsége egyszerű, átlátható, szektorsemleges egykulcsos adórendszer bevezetésére épül.

Ehhez Kóka János szerint szükség lenne a különadók megszüntetésére, a munkát terhelő adók és járulékok csökkentésére, a ma több címen beszedett adók egységes vagyonadóval, elsősorban ingatlanadóval történő kiváltására, illetve az adó- és járulékfizetők körének kiterjesztésére.

Az új rendszer bevezetésének további feltételeként jelölte meg, hogy az ötpárti egyeztetések még idén ősszel megkezdődjenek és a szükséges törvényeket 2009 első felében elfogadja az Országgyűlés.

  • Kóka békében szeretne válni
  • Kóka beszólt, Gyurcsány elviharzott
  • Kóka nyílt levele Sólyom Lászlóhoz
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!