Magyarország

2008.04.12. 19:07

Gyerekkorú rablók Egerben

<p>Több embert kirabolt egy fiatalokból álló társaság szombaton éjszaka Egerben. A társaságot elfogták.</p>

A fiúk között három gyerekkorú is volt, ellenük nem indul büntetőeljárás, tájékoztatta a Független Hírügynökséget Soltész Bálint, a Heves megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rablók először a vasútállomás mellett egy férfitől vették el erőszakkal a mobiltelefonját és pendrive-ját, majd a Népkertben egy idős férfit megvertek, és szintén a mobiltelefonját vették el. A Népkertben megvert férfi 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A járőrök nem sokkal később előállítottak egy fiatal-, illetve gyerekkorú fiúkból álló társaságot, akiket a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítanak. Négy fiatalkorú hatvani fiú ellen indult büntetőeljárás rablás és csoportos garázdaság gyanúja miatt, közülük kettőt őrizetbe vett a rendőrség. Három gyerekkorú fiút elengedtek, ellenük, mivel nem büntethetők, nem indul büntetőeljárás.

A fiúk kihallgatásuk során bevallottak egy harmadik esetet is. Egy buszmegállóban megvertek valakit, majd kitépték a nyakából az ezüst nyakláncot. A sértettet keresi a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!