Magyarország

2008.04.21. 16:09

Fodor Gábor nem találgat, és bárkivel szemben kész a megmérettetésre

<p>Egyelőre nem kommentálja Fodor Gábor azokat a híreket, amelyek szerint elképzelhető, hogy Kuncze Gábor korábbi elnök is elindul elnökjelöltként a Szabad Demokrata Szövetség várhatóan június elején tartandó tisztújításán.</p>

Őriszentpéteren, az Őrségi Nemzeti Park átadásán Fodor Gábor azt mondta, az SZDSZ-nek teljes személyi és politikai megújulásra van szüksége. A Független Hírügynökség kérdésre, hogy indulna-e Kuncze Gábor ellenében, kijelentette, nem fél semmilyen megmérettetéstől, de a szükséges döntést a megfelelő pillanatban hozza meg.

Őriszentpéteren, az Őrségi Nemzeti Park átadásán a Független Hírügynökség kérdéseire válaszolva: hogy mit szól ahhoz, hogy ismét felmerül Kuncze Gábor neve, illetve, hogy indulna-e Kuncze Gáborral szemben is, azt válaszolta, hogy senki nevét nem kívánja kommentálni, ő is számtalan nevet lát a sajtóban lehetséges elnökjelöltként.

"Egy biztos: hogy szerintem a Szabad Demokraták Szövetségének teljes személyi és politikai megújulásra van szüksége. Az eddigi politika nem lehet folytonos sem tartalmilag, sem személyekben, mert ekkor van szerintem az SZDSZ-nek esélye arra, hogy visszaszerezze a hitelességét, amit egyébként a kormánykoalíció nehéz döntések révén veszített el az elmúl időszakban. A fő célunk ennek a hitelességnek a visszaszerzése" - tette hozzá.

A megismételt kérdésre, hogy indulna-e Kuncze ellenében is: "Azt, hogy mi lesz végül az elnökjelöltek sorsa, azt nyilván az idő fogja eldönteni. Én semmilyen megmérettetéstől nem félek és a szükséges döntést akkor fogom meghozni, amikor majd elérkezünk ahhoz a pillanathoz" - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!