Magyarország

2008.03.20. 17:25

Tini lányok támadták meg az idős férfit

<p>Miskolc - Kővel, bottal, csizmával verték a tini lányok az 50 éves miskolci férfit, mert nem adott pénzt nekik.</p>

A bíróság szerdán hozott ítélete a két lánynak, egy-egy év javítóintézeti nevelést szabott ki. A Miskolci Rendőrkapitányság rablás büntetette miatt indított eljárást a kamaszokkal szemben és gyorsított eljárás keretében javasolta bíróság elé állításukat.

A két lány ugyanis Miskolcon március 9-én este 10 óra után egy munkából hazafelé igyekvő 50 éves miskolci férfitől pénzt kértek, aki azonban ezt nem teljesítette. Ezután a tinik kővel dobálták meg, majd bottal kezdték ütlegelni, ami eltört. Végül az egyikük levette a csizmáját, és azzal bántalmazta a férfit. Az eset egyik szemtanúja rárivallt az elkövetőkre, akik ennek hatására elszaladtak a helyszínről.

A miskolci rendőrök, még aznap elfogták a két 14 éves lányt, akik elismerték a tettüket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a bűncselekmények elkövetőinél nagyobb visszatartó hatása van a gyors, mint az elhúzódó eljárásoknak. A rendőrség a jogszabályi feltételek szerint az egyszerű megítélésű ügyekben éppen ezért rendszeresen alkalmazza a gyorsított eljárás lehetőségét. A jogszabályok lehetővé teszik, hogy, ha az elkövetőt tetten érték, vagy beismerő vallomást tett, 15 napon belül, bíróság elé állítása során vonják felelősségre.

Kapcsolódó cikkek:

  • Háromszoros ál-bombahír Ózdon
  • Verem trezor Abaújváron
  • Zenetanár kottázta ki a drogot 
  • Kirabolták a bekecsi benzinkutat 
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!