Magyarország

2008.03.09. 21:55

Népszavazás - Sólyom: a politikusoknak le kell vonniuk a következtetéseket

<p>A népszavazás eredménye egyértelmű, az ország minden részében hasonló. Az Országgyűlésnek meg kell tennie a szükséges jogi lépéseket, a politikusoknak pedig le kell vonniuk a következtetéseket.</p>

Ez nem néhány nap kérdése, de elodázni nem lehet - közölte Sólyom László köztársasági elnök az Országos Választási Bizottság sajtótájékoztatóján vasárnap este a Duna Palotában.

Az államfő rövid beszédében köszönetet mondott mindenkinek, aki véleményt nyilvánított, illetve megköszönte a választási szervek gyors és pontos munkáját. Sólyom László elmondta: most hogy a népszavazás lezárult, az emberek a közelgő ünnepek felé fordulhatnak. Március 15-én "nyugodt méltósággal ünnepeljük a szabadságot és erősítsük önbecsülésünket" - fogalmazott a köztársasági elnök.

Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter hangsúlyozta: a népszavazás bebizonyította, hogy a demokrácia intézménye működőképes. Az ország csaknem 11 ezer választókerületében 25 ezer köztisztviselő segítette a voksolást, akiket ezúton is köszönet illet - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!