Magyarország

2008.03.10. 19:16

Nem vesznek kárba a vizitdíj-automaták

<p>Parkolójegy, belépőjegy, menetjegy - vizitdíj helyett. A kórházigazgatók, és a gépek forgalmazói szerint mindezekre lehetne használni a mostani vizitdíj automatákat.</p>

Sok kórházban milliókért szereltek be ilyen eszközöket, az érintettek mégsem estek kétségbe, az RTL Klub Híradója által megkérdezett kórházigazgató és forgalmazó szerint másik szoftverrel másra is lehet használni az automatákat - számolt be az RTL Klub Híradója.

Miskolcon a tervek szerint hamarosan már a vizitdíj-automatákat tennék ki a parkolókba, hogy ne vesszenek kárba. Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház főigazgatója azt mondta, hogy az eszközöknek kettős funkciója lesz: egyrészt a parkolás, másrészt pedig örök mementó lesz, az emberi butaság és a betegek iránti érzéketlenség mementója, természetesen kitalálói emlékműveként.

A forgalmazó cég vezetője szerint menetjegyek, buszjegyek, múzeumi belépők árusítására mind használhatók, a most már feleslegesnek tűnő gépek. Ehhez az interneten keresztül szoftvert kell csak cserélni benne - mondta Kovács Károly, a Prokontroll Elekronika Kft. ügyvezető igazgatója.

Eladó vizitdíj automata a neten - 1 forint

Vizitdíj automatákat hirdetett meg eladásra már a népszavazás napján egy internet felhasználó. Az egyik hirdetési portálon látható hirdetés szerint az automaták ára 1 forint. A hirdető az SZDSZ-t jelölte meg feladóként. Az elérhetőségként szereplő telefonszám a liberális párt Gizella úti székházának központi száma. A hirdetés szövege szerint az automaták alkalmasak bármilyen adó beszedésére és szükség esetén állami támogatás is szóba jöhet. Az SZDSZ egyelőre nem reagált a vélhetően humorosnak szánt internetes hirdetésre.

Állítólag ilyen egyszerű, de az is előfordulhat, hogy az automatákat visszaveszik a forgalmazók, és külföldön adják el újra. Olyan helyeken, ahol most vezetik be a vizitdíjat.

Kapcsolódó cikkek:

Ha leszavazzák, sorszámot ad a vizitdíj-automata

Vajon a MÉH-telepeken végzik a vizitdíj-automaták, ha a népszavazás eltörli az orvoslátogatás 300 forintos díját? Esetleg használhatók más funkcióra is? Bővebben...

Vegyen vizitdíj-automatát vagy jusson hozzá szinte ingyen!

Az interneten magukat reklámozó cégek honlapjain megtudtuk, hogy érdemes megvásárolni a legkorszerűbb vizitdíj-automatákat és betegirányító-rendszereket. Nocsak, még választék is akad! Bővebben...

VÁLASZTÁS - 99,99 százalékos feldolgozottság - 3,3 millió igen szavazat

Az Országos Választási Iroda a szavazatok csaknem 100 százalékát feldolgozta. Az eredmények szerint a népszavazáson 4 058 197-en, a szavazásra jogosultak valamivel több mint fele, 50,49 század százaléka vett részt. Bővebben...


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!