Magyarország

2008.03.11. 16:45

Az embereket tájékoztatni kell a reformokról

<p>Az egészségügyi tárca szerint különösen indokolt, hogy az egészségügyi reformokról tájékoztassák az embereket</p>

Különösen indokolt, hogy az egészségügyi reformokról tájékoztassák az embereket, főleg, hogy a Fidesz az 1000 forintos vizitdíj hazugságával kampányolt a népszavazás előtt - reagált az Egészségügyi Minisztérium (EüM) a legnagyobb ellenzéki párt szóvivőjének keddi sajtótájékoztatójára.
Szijjártó Péter arra szólította fel ugyanis a kormányt, hogy állítsa le az összes olyan kommunikációs hadjáratát, amelyekre feleslegesen költik az emberek pénzét.

A Fidesz arra szólította fel a kormányt, hogy állítsa le az összes olyan kommunikációs hadjáratát, amelyekre feleslegesen költik az emberek pénzét, és ráadásul nem igazak.
Erről az ellenzéki párt szóvivője beszélt kedden újságíróknak az egészségügyi miniszter hétfői nyilatkozata kapcsán.
Horváth Ágnes a Klubrádiónak azt mondta, hogy többet akarnak költeni az egészségbiztosítás átalakításának kommunikálására.

Az EüM közleménye szerint Szijjártó Péter által említett rádióműsorban az egészségügyi miniszter arról beszélt, hogy még nagyobb hangsúlyt kell fektetni arra, hogy a reform lépéseiről tájékoztassák az embereket.

A tárca szerint ez különösen indokolt annak fényében, hogy a Fidesz az 1000 forintos vizitdíj hazugságával kampányolt a népszavazás előtt.

A tájékoztatás költségei a minisztérium szerint eltörpülnek ahhoz az összeghez képest, amelyre a vizitdíj kieső bevételeinek pótlására szükség lenne.
A tárca úgy fogalmaz: megalázó a háziorvosokra nézve, hogy a Fidesz néhány tízmillió forintos forrást jelöl meg a kompenzációra.

Cserbenhagyásos gázolással ér fel úgy kezdeményezni népszavazást, hogy annak hatásával a kezdeményező párt ennyire ne foglalkozzon komolyan - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!