Magyarország

2007.12.23. 16:10

Idén háromszor több az alkoholmérgezések száma, mint amennyi ilyenkor szokásos

<p>Ezen a héten háromszor több alkoholmérgezéses esetet szállítottak az Erzsébet Kórházba, mint a korábbi években karácsony előtt.</p>

Zacher Gábor, a kórház toxikológiai osztályának főorvosa a Független Hírügynökségnek elmondta: az ilyenkor tartott karácsonyi céges rendezvények, az ingyen fogyasztható italok miatt számos öltönyös, kosztümös magatehetetlen páciens került az osztályra.

A karácsonyi öngyilkossági kísérletek száma viszont folyamatosan csökken - mondta el a főorvos. 10-12 évvel ezelőtt még sok magányos ember választotta az önkéntes halált ilyenkor év végén, de mostanra felére csökkent ezeknek a kísérleteknek a száma. Zacher Gábor hozzátette: ebben szerepet játszik az is, hogy a sajtófelhívások hatására sokkal többen gondolnak egyedülálló ismerőseikre, rokonaikra, akiknek gyakran elég egy telefonhívás, vagy egy kisebb gesztus, hogy lemondjanak öngyilkos szándékukról.

 

Kapcsolódó anyagok:

  • Élhető élet: "Étel-ital lesz elegendő?"
  • Pitt: "Az ital rossz apává tesz"
  • Az alkohol világszerte az ünneplés része
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!