Magyarország

2007.12.27. 13:05

A Plato-sikertörténet folytatódik

<p>Újabb brüsszeli elismerést vívott ki a megyénkből indított, s bővített program. Plato program nemcsak hazánkban sikeres, hanem határon túli, ukrajnai és romániai vállalkozások is szép számmal vettek részt benne. &#160;<A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/a-plato-sikertortenet-folytatodik/cn/szon-news-km_01-20071227-125753"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

A Flamand kormány a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarát választotta ki a Plato program magyarországi fő koordinátori szerepére, még 2002-ben. Az első szakaszban három megyét érintő program bővülésével immár tíz területi kamarában vehetnek részt kis- és középvállalkozások az újszerű együttműködésben, képzett „keresztapák”, azaz nagyvállalatok mentorálásával.

December elején Brüsszelben, az ITDH és a belgiumi Magyar Nagykövetség szervezésében megszervezett Észak-Alföld üzleti napon a projekt hazai fő-koordinátora, Nagyné Varga Katalin tartott előadást az eddigi tapasztalatokról. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára nemcsak az eddig elért eredményeket ismertette, hanem azokról a tárgyalásokról is beszámolt, melyeket a Kelet-Flandriai Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a Sint Livensi KAHO egyetemmel folytatott. A téma iránti érdeklődést mi sem jelzi jobban, mint hogy Robert Giraud, a belga nagykövetség kereskedelmi tanácsosa szabadságát megszakítva vett részt a rendezvényen kimondottan Nagyné Varga Katalin előadása miatt.

A Plato program nemcsak hazánkban sikeres, hanem határon túli, ukrajnai és romániai vállalkozások is szép számmal vettek részt benne. Az eredmények ismeretében a Kelet-Flandriai Kereskedelmi és Iparkamara a flamand kormány támogatását elnyerve várhatóan 2008 év elején szervez magyar-román-ukrán Plato csoportokat, melyekhez már várják az érdeklődők jelentkezését.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!