Magyarország

2007.11.09. 15:04

Tűz a Mátrai Erőműben

<p>Várhatóan jövő héttől kapcsolják vissza az országos hálózatba a Mátrai Erőmű hármas blokkját, ahol kisebb tűz volt csütörtök éjszaka.</p>

Senkinek sem esett baja. Pontos adat még nincs, 100 millió forint körülire becsülik a kár nagyságát, ebben benne van a termelési veszteség is.

Éjfél körül történt tűzzel is járó üzemzavar a hármas blokkban, a lángokat az erőmű és a közeli bánya tűzoltói együtt fékezték meg az állami tűzoltókkal. Hajnali 6 óráig tartott a munka. Az üzemzavarkor keletkezett hibákat hétvégén javítják ki, a hármas blokk most áll - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Valaska József, az erőmű igazgatóságának elnöke.

Az üzemzavar nem befolyásolja az ország villamosenergia-ellátását. Az esetleges aggodalom nem véletlen egyébként, mert a Mátrai Erőmű Paks után a második legolcsóbban termelő erőmű itthon, és egy hosszabb leállása kihathat az árakra. Ebben az esetben azonban szó sincs erről - tette hozzá Valaska József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!