Magyarország

2007.11.29. 12:36

Meghalt a mandulával műtött kisfiú

<p>A Kaposi Mór Oktató Kórház vezetése teljes körű belső vizsgálatot rendelt el a mandulaműtéten átesett 4 éves kisfiú ügyében, aki az operáció után 5 nappal meghalt.</p>

Az intézmény csütörtöki közleménye szerint a kórház vállalja a felelősséget és az összes következményét a tragikus eseménynek, tudatában annak, hogy a gyermek életét visszaadni nem tudja.

A 4 éves gyermeket november 23-án a kórház fül-orr-gégészeti osztályán műtötték, majd ezt követően, mivel a kisfiú szövődmények nélkül gyógyult, november 25-én hazaengedték. Másnap az ellenőrző vizsgálatnál sem észleltek semmi rendellenességet, de mivel a szülők szerint a gyermek továbbra sem evett és ivott, benntartották a gyermekosztályon, hogy rendezzék a folyadékháztartását.

November 27-én a déli órákban a kisfiúnál hirtelen artériás vérzés lépett fel, akadozott a légzése, majd összeomlott a keringése. Az orvosok megpróbálták újraéleszteni, de a súlyos artériás vérzést csak újabb műtéti beavatkozással lehetett ellátni. A 12 órás komplex intenzív kezelés és a megismételt újraélesztés ellenére a gyermek november 28-án meghalt.

Az intézmény közleménye szerint a teljes körű belső vizsgálaton kívül igazságügyi orvosszakértői boncolásra is sor kerül. A vizsgálat és az orvosszakértői vélemény alapján döntenek majd arról, hogy milyen további intézkedésekre van szükség.

Az intézmény munkatársait, valamint az Igazgatóságot mélységesen megrendítette a haláleset - áll a kórház igazgatóságának közleményében.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF) saját hatáskörben csütörtökön szintén vizsgálatot rendelt el az ügyben - mondta a Független Hírügynökségnek Holchacker Péter a felügyelet elnökhelyettese. Az EBF vizsgálata független a kórház belső vizsgálatától, de természetesen az intézmény adatait is átnézik majd a végső döntésnél - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!