Magyarország

2007.11.29. 06:29

A könnyű, de nehéz lehet

<p>Megnőtt mostanában a szerkesztőségünkhöz érkező, segítségkérő levelek száma. Az okok között legtöbbször a felvett kölcsönök visszafizetési nehézségei szerepelnek.</p>

Szinte süt az a tehetetlen fájdalom, amit érez az ember, mert erre nincs segítség. Pénzt, csak úgy, nem ad senki! S ez a legjobban a pénzintézetekre, kölcsönadó uzsorásokra vonatkozik. Mára jelentősen megváltoztak az értékek és az igények.

S ez természetes is. Kinyílt a világ, látjuk más országokban, más településen, vagy épen a szomszédban mennyivel jobban élnek. Mi pedig csak szenvedünk, akarjuk a jobban, a szebbet, de a lehetőségeink nagyon leszűkültek, sőt egyre jobban bezárulnak!

De hogy nézzen a férj a feleség szemébe, a szülő a gyermeknek miként mondja meg: nekünk nem telik. Vágyakat kergetünk, álmokból építünk jövőt. Még ez sem lenne gond.

De a anyagiak elosztása teljesen megváltozott, egyeseknek (keveseknek) bőven jut a jóból, másoknak (a többségnek) csak éppen csordogál.

Őket lehet aztán a legjobban lépre csalni, „megetetni”. Mellé azok a bizonyos pénzintézetek olyan szintre fejlesztették a becsapást, hogy még a legképzettebbek is lépre mennek! Az ébredés szörnyű!

A lét alapvető elemei (lakni, enni stb.) kerülnek veszélybe. Hiába a figyelmeztetés. Ünneprontó az, aki ilyenkor farkast emleget. Pedig az adóság farkasa ott ólálkodik a sarkunkban, ha nem vigyázunk.

Érdemes elgondolkodni...

Olvassa a szerző blogját is, az öreghalász-t!

- Dankó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!