Játék

2018.11.23. 11:21

Okosan a szerencsével!

<strong>Az év vége felé, mikor félig már kicsit otthon vagyunk akkor is, amikor dolgozunk, sokan elgondolkoznak azon, hogy megkísértsék a sorsukat és megforgassák Fortuna kerekét.</strong>

Az év vége felé, mikor félig már kicsit otthon vagyunk akkor is, amikor dolgozunk, sokan elgondolkoznak azon, hogy megkísértsék a sorsukat és megforgassák Fortuna kerekét.

Kicsi segítséget szeretnén nyújtani ahhoz, hogy biztonságossá tegyük a szerencse keresést, ezért megmutatjuk, hogy milyen formái vannak a szerencsejátékoknak, mik a sportfogadás típusai.

A sportfogadás típusai

A fogadás az ember történelmének egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenysége. Az idők kezdete óta az irodalom mindig is hivatkozott a szerencsejátékra, mivel mindig is az emberi ösztön része volt, hogy pénzt és téteket kívánjon kockáztatni abban a reményben, hogy többet fog nyerni.

Egy író szerint a nyert pénz édesebb, mint a megszerzett pénz. Kis erőfeszítéssel az egyén gazdagsága megnövelhető egy szerencsés kocka- vagy kártyajáték révén. A fogadások sokféle formát ölthetnek, és a különböző országok különféle fogadási lehetőségeket kínálnak. A sportfogadás három legfontosabb módját ismertetjük röviden.

Hagyományos

Hagyományosan az internet megjelenése előtt és még inkább a sport élő közvetítések előtt a téteket egy operátor által helyezték el az esemény előtt. Miután az esemény kimenetele ismertté vált, a bukméker ki tudta kalkulálni, hogy győztes fogadást tett-e meg, és melyikek lettek vesztesek. Az ügyfelek megtudják az eredményt, és visszatérnek a bukmékerhez, hogy megkapják a nyereményt. A nyereményt a tétek egyszerű egyenlete alapján számították ki a szorzók által. Minden esetben a tét a nyeremények részeként kerül visszaadásra. A hagyományos fogadások legnépszerűbb formája az Egyesült Királyságban a lóverseny volt, de most a sportfogadások a népszerűbbek. A sportfogadás művészete olyan esélyeket kínál, amelyek vonzerőt jelentenek, így a bukméker az eredménytől függetlenül nyer.

Tőzsdei típusú fogadások

Az Exchange fogadások alapja az az elv, hogy összekapcsolják a fogadókat, akik tétet akarnak megtenni arra, hogy valami történni fog, és másokat,

akik azt fogják megtenni, hogy valami nem fog megtörténni. Az egyenlet egyik oldala arra korlátozódik egy sportesemény vonatkozásában, hogy valami lesz, és a másik oldalon úgy gondolják, hogy valami nem fog megtörténni. Ezt nevezzük „egyenlő-az-egyenlővel” típusú fogadásoknak,

mivel a tranzakció egyének között, nem pedig egy magánszemély és egy bukméker között történik. A sikeres tőzsdei típusú fogadás kulcsa a likviditás, amely a feltett pénz mennyisége egy piacra. A back és lay fogadók tisztességes száma azt jelenti, hogy a fogadások nagyobb valószínűséggel illeszkednek, ami növeli az exchange hatékonyságát. A fogadások teljes mértékben vagy részben kiegyenlítettek vagy kiegyenlítetlenek lehetnek.

A tőzsdei típusú fogadóirodák nem a fogadásokból keresnek pénzt, hanem a jutalékokon keresztül.

Spread

A spread fogadás alapja az, hogy a fogadók többet nyernek, ha jól tippelnek, és többet veszítenek, amikor hibáznak. A spread fogadás az elmúlt 30 évben jelentős növekedésű piac volt az Egyesült Királyságban. Becslések szerint az Egyesült Királyságban több mint egymillió aktív spread fogadó van. A spread fogadást a Financial Services Authority szabályozza. A fogadások ezen formájának legfontosabb jellemzője, hogy a veszteségek sokkal nagyobbak lehetnek, mint az összeg tétje. A predikció pontossága határozza meg a spread fogadásból származó bevételeket, de a potenciális veszteségeket is, így az új ügyfeleknek óvatosnak kell lenniük, amikor ilyen módon kezdenek el fogadni. A tevékenység neve a terjedésből származik, amely egy sor következmény, az ügyfelek tétet tesznek arra, hogy egy esemény eredménye meghaladja-e a spreadet. Az árakat olyan tartományban fejezik ki, hogy a spread sportfogadó nyereséget tudjon szerezni, azáltal, hogy az eredmény a spread felett vagy alatt van. A spread operátorok pénzt kapnak a kifizetés egyenlegéből, és az ellentétes eredményre fogadóktól származó pénzeket is kapnak. A spread fogadások népszerűek a sporteseményeken és a pénzügyi piacokon.

Hogyan fogadjunk az interneten?

Az online tét elhelyezés jelenleg a domináns módja a sportfogadók fogadásainak. A játékosok elsősorban a könnyű hozzáférést keresik a szolgáltatáshoz, a teljes fogadási folyamat sebességét és a készpénz azonnali kivonását a számlára figyelik a győzelem után. Az internetes bukmékerek teljes körűen nyújtanak piacokat mérkőzés előtt és élőben, így a játékos eldöntheti, hogyan fogadjon mérkőzésre: egy-egy, egy pár egy időben,

ki nyeri a játékot, ki szerez gólt és így tovább. Továbbá, köszönhetően az online regisztrációnak, akár egy szép sikeres alkalmat is szerezhetünk fogadási biztosítás formájában stb. Hogyan fogadjunk az interneten? Válasszon egy sportfogadó irodát, hozzon létre egy fiókot náluk, és válogasson a mérkőzésre javasolt fogadások közt.

 

A szerencsejátékban 18 éven aluliak nem vehetnek részt!

 

- támogatott tartalom -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!