Ingatlanajánló

2023.03.04. 09:00

Golfpálya-befektetőknek kínálják a negyedmilliárdos Reviczky-kastélyt

Ismét szembejött velünk egy különleges ajánlat, heti ingatlanajánló rovatunkban ezúttal a golfpálya-befektetőknek kedvezünk. Jöjjön a megyei ingatlanpiac egyik, ha nem a legexkluzívabb ajánlata!

Forrás: ingatlanbazar.hu

Golfpálya-befektetők, figyelem! Debrecen közelében eladó a Reviczky-kastély és tanya az OTP Ingatlanpont kínálatában – olvasható az Ingatlanbazár hirdetésében.  A kastély egy óriási, 3,6 hektáros füves-fás terület közepén helyezkedik el Debrecentől körülbelül 40 percnyire. Könnyen megközelíthető, mert a kapujáig kiépített aszfaltozott út vezet. A leendő tulajdonos létrehozhat egy gyönyörű golfpályát a szomszédban található, több hektáros területek megvásárlásával és a kastéllyal mint exkluzív központtal, amelyhez termálvizes wellness szolgáltatást is kapcsolhat. A klasszicista kastély egy kis domb tetején áll, az ingatlant gróf Reviczky József építtette az 1800-as évek közepén.: Nyírmártonfalvától északra, a Reviczky-majorban húzták fel, és nagy park vette körül. A gróf feltehetően vadászkastélynak használta, a környező erdőség ma is kiváló vadászterület.

ingatlan, ingatlanajánló, kastély, Nyírmártonfalva, Ingatlanbazár
Forrás: ingatlanbazar.hu

Az egységes stílusú, még ma is impozáns épület a három boltíves, timpanonos homlokzatával közeli rokonságot mutat Debrecen korabeli középületeivel. Középfolyosós elrendezésű, a tágas bejárati előtér mögött az egykori vadászterem nyílik.

ingatlan, ingatlanajánló, kastély, Nyírmártonfalva, Ingatlanbazár
Forrás: ingatlanbazar.hu

A több épületegyüttesből álló majorban a következő építmények találhatók:

  • kastély főépület (700 négyzetméter),
  • kis lakóépület (2 x 80 négyzetméter),
  • nagy lakóépület (2 x 200 négyzetméter),
  • iskola épület (4 tantermes),
  • tanműhely épülettel (200 négyzetméter) és karámokkal,
  • mosoda épülettel és garázzsal (melyek romosak),
  • a főépület kétharmad része alatt pincével (2 vagonos földelt pince, 426 négyzetméter).
ingatlan, ingatlanajánló, kastély, Nyírmártonfalva, Ingatlanbazár
Forrás: ingatlanbazar.hu

Az épületbe bevezették a közműveket. A kastélyban és az iskolában valamikor gyermekotthon működött. Ma már erősen felújítandó állapotba került az egykor gyönyörű főépület. Sok mindent elvittek belőle, és az idő vasfoga is erősen kikezdte, de újból feléleszthető, hogy szebb legyen, mint valaha. A fákat és a gyepet karbantartják az udvaron, valamint az épületeket beázás ellen. A terület alatt artézi meleg víz van, amely komoly lehetőség: a Vituki Zrt. 2008-ban árajánlatot készített termálkút létesítési tervdokumentációra.

ingatlan, ingatlanajánló, kastély, Nyírmártonfalva, Ingatlanbazár
Forrás: ingatlanbazar.hu

További izgalmas helyi lakások és házak az ingatlanbazar.hu oldalán! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!