Tour de Hongrie

2024.05.08. 21:16

Óriási bukás a Tour de Hongrie befutójánál - videóval

Rengetegen voltak kíváncsiak az első szakasz hajdúszoboszlói céljára. Szerdán folytatódik a Tour de Hongrie a Tokaj és Kazincbarcika közötti etappal.

Molnár Szilárd

Tömegbukás volt a Tour de Hongrie befutójánál

Forrás: Czinege Melinda

Sam Welsford diadalmaskodott a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny szerdai nyitányán. A korábbi világbajnok Mark Cavendish hatodikként végzett, a legjobb magyar Rózsa Balázs lett. Sajnos a befutónál az utolsó száz méteren több nagy bukás történt, melybe magyar versenyző is belekerült.

Tour de Hongrie, kerékpár, Hajdúszoboszló, magyar körverseny
Sam Welsford, a Tour de Hongrie első szakaszának győztese
Forrás: Czienege Melinda

Késett a Tour de Hongrie mezőnye

Rengetegen voltak kíváncsiak a Tour de Hongrie hajdúszoboszlói befutójára. A mezőny a tervezetthez képest egy pici késéssel érkezett be, de ez senkit nem zavart, az emberek türelmesen várták, hogy jöjjenek a magyar és nemzetközi klasszisok. Kicsik, nagyok rengetegen sorakoztak fel a kordonok mögött a Szent István park melletti célterületen, ahol nagy kivetítőn követték, éppen hol tart a mezőny, és amikor eljöttek előttük – három kört tett meg a mezőny a fürdőváros területén – lelkesen biztatták a versenyzőket. A nézők között számos jelenlegi, vagy korábbi kerékpáros versenyző is feltűnt, akik a csapatuk színeiben jöttek ki a befutóhoz. 

Tour de Hongrie, kerékpár, Hajdúszoboszló, magyar körverseny
Czeglédi Gyula (balról), Révész Máriusz és Kovács Gergely alpolgármester is kíváncsi Tour de Hongrie befutójára
Forrás: Czienege Melinda


Ott volt a tömegben Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere is, aki a Haonnak elmondta, a Tour De Hongrie nem csak a város életében jelentős, hanem Magyarország egyik legnagyobb sporteseménye 2024-ben. – Mint látható, nagyon sok embert érdekel, rengetegen kijöttek, vannak helyiek, turisták és külföldiek is szép számmal. Remek reklámja ez a városnak, hiszen nem csak a magyar televízió, hanem az Eurosport is közvetíti, bízom benne, hogy a későbbiekben még többet profitálunk ebből. Én is próbálok rendszeresen mozogni, főleg hétvégenként kerékpározom, de mellette szoktam úszni, konditermi edzést végezni és futni, tehát igyekszem aktív életet élni – mondta el a város első embere.

Tour de Hongrie, kerékpár, Hajdúszoboszló, magyar körverseny
A Tour de Hongrie hajdúszoboszlói befutója
Forrás: Czienege Melinda

Kitűnő reklám Hajdúszoboszlónak

Ugyancsak a helyszínen szurkolt a magyar versenyzőknek Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos. – A magyar körverseny befutóján mindig kiváló a hangulat, ha jó az idő 0 hangsúlyozta. – Szerencsére ez most is így volt, és az a fantasztikus, hogy amit most itt mi átélünk, azt a világ kétszáz országában láthatják az emberek. A kerékpáros versenyek különlegessége, hogy a közvetítésnek köszönhetően be lehet mutatni az ország egy jelentős területét, ezért a szervezők mindig igyekeznek olyan útvonalat összeállítani, hogy az látványos legyen, és megmutassák azokat a turisztikai lehetőségeket, amik Magyarországban rejlenek. Hajdúszoboszló a magyar turizmus egyik ékköve, és most ezt az egész világon látják, ezért bízunk benne, sokak kapnak kedvet ahhoz, hogy ide látogassanak a jövőben – nyilatkozta az államtitkár.
A 45. magyar körverseny csütörtökön a Tokaj és Kazincbarcika közötti 162 kilométeres etappal folytatódik. A mezőny az öt szakasz során 851 kilométert teker és 7871 méter szintemelkedést küzd le, amíg vasárnap célba ér Pécsett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában