Ismét büszkék lehetünk!

2024.05.27. 07:15

Érmekkel térhettek haza a fővárosból a Debreceni Sportiskola kiválóságai

Haon.hu

A Lantos Mihály Sportközpont adott otthont május 26-án az atléták WA Continental Tour Bronz kategóriájú versenyének. Klekner Hanga aranyat, Kerekes Gréta ezüstöt szerzett a hétvégén a fővárosban – számolt be róla a Debreceni Sportiskola.

Jól szerepeltek a Debreceni Sportiskola kiválóságai: Klekner Hanga arannyal, Kerekes Gréta ezüsttel térhetett haza a fővárosi versenyről
Jól szerepeltek a Debreceni Sportiskola kiválóságai: Klekner Hanga arannyal, Kerekes Gréta ezüsttel térhetett haza a fővárosi versenyről
Forrás: DSI

Mint írják, a DSI Debrecen klasszisai három számban voltak érdekelt a nemzetközi viadalon. Elsőként rúdugrónk, Klekner Hanga lépett rekortánra és ahogy már megszoktuk, akkor kezdte a versenyt, mikor riválisai befejezték. A 4.15-öt másodjára vitte át, mint ahogy a 4.35-öt is, majd 4 méter 50 centin háromszor próbálkozott, ám mindhárom alkalommal leverte a lécet. 

Kiválóságunk így is toronymagasan nyerte meg a számot.

Női 100 gáton Kerekes Grétáért és Kozák Lucáért szoríthattunk, akik a hazai riválisok mellett olasz, cseh és amerikai gátasokkal vették fel a versenyt. Ifj. Tomhauser István tanítványa szokásához híven jól kapta el a rajtot, végül 12.97-nél megállítva az órát az amerikai Amber Hughes (12.73) mögött a 2. helyen ért célba, csak öt századdal maradt el egyéni legjobbjától. Kozák Luca az egyik gátnál technikai hibát vétett, meg is állt, így nem ért célba – olvasható a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában