Röplabda

2024.04.01. 21:26

Hátrányból folytathatjuk az elődöntőt

A DEAC alakulata nagyot küzdött az esélyesebbnek tartott székesfehérváriak csarnokában, de így sem jött össze a bravúr.

Haon.hu

Az első mérkőzését elevszítette a DEAC

Forrás: DEAC-archív

A DEAC férfi röplabdázói nem pihenhettek húsvéthétfőn, hiszen a MÁV Előre Foxconn otthonában megkezdték az Extraliga elődöntőjét. A kezdőcsapatba bekerült az a Mikuláss Koch Marcell, akit az előző héten szerződtettek. Fodor Antal tanítványai az alapszakaszban egyébként itthon és idegenben is 3:0-s vereséggel zárták a Fejér vármegyeiek elleni meccset.
Új feladó első pontjára nem kellett sokat várni, fifikás megoldása után 1:2 szerepelt a kijelzőn. Ezt követően mindkét oldalon sok elrontott nyitást jegyezhettek fel, így eleinte egyik gárda sem tudott meglépni. Aztán a hazaiak tudtak újítani, ennek köszönhetően ötre duzzadt a vendégek hátránya (14:9). Nem tört meg a hajdúságiakat ez a gyengébb periódus, ezt jelzi, hogy Willian vezérletével fordítottak (15:17). A brazil kulcsember rövid idő alatt négy ásszal lepte meg a székesfehérváriakat. Sajnos a végjátékban ismét többet hibáztak az egyetemisták, mint vetélytársuk, így az első szettet elveszítették (25:22).

A második játékrészt meggyőzőbben indította a Debrecen, és Marlon villanásával már 6:3-ra vezetett.

A hazaiak a jó kezdésre egy 5:0-s sorozattal reagáltak, ennek köszönhetően pedig hamar fordult a kocka (8:6). Nem sokkal később ismét Williant lehetett dicsérni kiváló nyitásai miatt, a dél-amerikai légiós a második periódus derekán már hét ásszal rendelkezett (11:12). Ezúttal egy 4:0-s szériával fordított a Székesfehérvár, ez a szakasz pedig meghatározta a folytatást. A végjátékban Christian Janke tolta a dunántúliak szekerét, az amerikai két kiváló nyitásával zárult ez a játszma (25:21).

Végig futni kellett

A harmadik etapban gyakorlatilag végig futnia kellett a DEAC-nak az eredmény után, sajnos ekkor már sokszor meggyűlt a baj a szervákkal is. Ezzel szemben a haziak a szerencsével sem állt hadilábon, elég arra gondolni, hogy Bagics Balázs egyik nyitását Pesti Marcell lábbal fogadta, majd az akciót is befejezte (15:11). Az egész találkozón kiváló teljesítményt nyújtó Redjo Koci a találkozó végén sem fukarkodott a pontokkal. Végül a második meccslabdát Ambrus Bence beütötte, ezzel a Fehérvár várhatja jobb helyzetből a folytatást – tudósított a debreceniek honlapja.
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc második felvonását csütörtökön 20 órától rendezik meg a DESOK-ban.

A tények
Extraliga-elődöntő 1. mérkőzés
MÁV Előre Foxconn-DEAC 3:0 (25:22, 25:21, 25:19)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában