Kosárlabda

2024.04.28. 21:07

A DEAC nem tudta legyőzni a Honvédot

A debreceniek nagyot küzdöttek, végül a budapestiek nyerték a meccset.

Haon.hu

Neuwirthék nagy küzdelemben maradtak alul

Forrás: DEAC-archív

A végletekig kiélezett negyeddöntőt követően az 5-8. helyért folytathatta a küzdelmeket a DEAC kosárlabdacsapata, az egyik fél második győzelméig tartó párharc első felvonásán az a Budapesti Honvéd volt az ellenfél, aki az alapszakaszban oda-vissza verte a hajdúságiakat. 

Andjelko Mandics változtatott megszokott kezdőötösén, Edwin, Drenovac és Williamson mellé ezúttal Mócsán és Czermann került be. 

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, az öt perc alatt 13 pontig jutó Wesson Jr. kosaraira csak öt debreceni büntető jött válaszul, így korán kétszámjegyű előnyre tett szert a rekordbajnok (5-15). Nyolc percet kellett várni az első debreceni mezőnykosárra, de hiába talált be Neuwirth triplából, a Honvéd nagyszerűen kihasználta az érezhetően fáradtan mozgó hazai védelem hiányosságait, sőt Henry utolsó másodperces kosarának köszönhetően tovább nőtt a differencia a játékrész végére (12-27) – írta a deac.hu. 

Elhúzott a Honvéd 

A rövid szünet után Brown két hárompontosával hamar húsz fölé nőtt a piros-fehérek fórja, hiába kért időt és rotálta övéit Mandics, szemmel láthatóan sokkal frissebben mozogtak a fővárosiak. Kemény védekezésükkel szinte teljesen megfojtották a hazai támadásokat, ötvenszázalék feletti triplázásuknak köszönhetően pedig folyamatosan nőtt a különbség. Várszegi pontos távolijával és Drenovac kosaraival ugyan a félidő utolsó perceiben éledezni látszott a DEAC, de a Honvéd magabiztos vezetését ez sem fenyegette, sőt Wesson utolsó másodperces tempójával gyakorlatilag a nagyszünetre el is dőlt a mérkőzés (27-51). 

A fordulás után Djokovics büntetői, Henry hármasa és Wesson betörése után tovább nyílt az olló, az első debreceni kosárra három percet kellett várni, Drenovac dobott be egy középtávolit faulttal együtt (30-58). Területvédekezésre váltott a DEAC, mellyel sikerült is valamelyest lelassítani a vendégeket, Tadics pontos távolijaival közelebb is kerültek, de Filipovics zsákolásának köszönhetően végül ezt a periódust is a Honvéd nyerte (45-71). 

A záró felvonás is a Honvéd magasemberének két ziccerével indult, Edwin büntetője után pedig Djokovics talált be kintről, ezzel a mérkőzés során először nőtt a különbség 30 fölé (46-78). A hátralévő időben már csak a különbség maradt kérdéses, mindkét vezetőedző az addig kevesebbet játszókat szerepeltette, gondolva a párharc szerdai második felvonására. A debreceni fiatalok Várszegi vezérletével valamelyest kozmetikázni tudtak a különbségen, de a találkozót így is magabiztosan a budapestiek nyerték, mellyel elvették a cívisvárosiak pályaelőnyét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában