Kosárlabda

2024.04.14. 13:24

Ez volt a DEAC kosarasainak veszte a negyeddöntő első meccsén

A debreceniek a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elismerték, hogy a ZTE ellen ennyit nem lehet hibázni.

Tóth Huba Elemér

A DEAC kosarasai az első meccs nagy részében az eredményt üldözték

Forrás: hunbasket.hu

Az alapszakasz végére bombaformába lendülő Zalakerámia ZTE KK otthonába látogatott a DEAC szombaton. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó negyeddöntős párharc első mérkőzésén gyakorlatilag végig a hazaiak akarata érvényesült, így megérdemelt, 87–73-as arányú sikert arattak.

Jobb teljesítmény kell

Az összecsapás után a debreceniek vezetőedzője, Andjelko Mandics is alátámasztotta, hogy a Zalaegerszeg jobbnak bizonyult.  

Nem jól reagáltunk az ellenfél agresszív játékára és eladtunk tizenhat labdát is, így pedig nehéz nyerni. Voltak időszakok, amikor kapaszkodtunk, de nem sikerült még szorosabbá tenni a találkozót. Amennyiben a következő meccset meg akarjuk nyerni, akkor jobban kell játszanunk, és mi tudunk is jobban játszani a mainál

 – nyilatkozta a hajdúságiak mestere.

Két hete csak erre fókuszáltak

A zalai együttes trénere, Matthias Zollner először megköszönte a szurkolóknak, amiért óriási hangulatot varázsoltak a csarnokba. 

A mérkőzés első tizenöt percében nyújtott játékunkkal nagyon elégedett voltam, kontrolláltuk a játékot és a mérkőzés ritmusát is. A második félidőben viszont elkövettünk néhány butaságot, és nem úgy játszottunk, mint ahogy elterveztük. Két hete gyakoroljuk a DEAC zónavédekezése elleni játékot, de mást csináltunk, mint amit elterveztünk. Ez lesz a fókuszban a második mérkőzésig, hogy még hatékonyabban működjünk ebben

 – fogalmazott.

Túl sok labdát adott el a DEAC

A debreceni játékosok részéről a 28 perc alatt 13 pontig jutó Mócsán Bálint kiemelte, hogy a hangulat remek volt, de az együttestől többet vár. 

A ZTE a második negyedben kiépített magának egy olyan előnyt, amit tulajdonképpen végig tartani tudott. Eladott labdáink voltak, sokszor szinte végig kivédekeztük az egerszegi támadásokat, de aztán a végén mégis betaláltak. Az ilyen dolgok különösen fájók tudnak lenni. Ellenfelünk megtartotta a pályaelőnyét, nekünk most van három napunk felkészülni a folytatásra, hogy hazai pályán nyerjünk, mert ez a cél.

A 21 perc alatt 17 pontot szerző zalaegerszegi Danilo Ostijic azt hangsúlyozta, hogy míg náluk tizenkilenc assziszt volt, a DEAC-nál csak hat. – Köszönet jár a csapattársaimnak azért, hogy csapatként ilyen hatékonyan működtünk együtt. Továbbra is a saját játékunkra akarunk koncentrálni. Most pihenünk egyet és készülünk a második találkozóra – mondta.

A párharc jövő hét kedden 18 óra 30 perctől az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban folytatódik.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában