Futsal

2024.03.22. 20:43

Az MVFC kettővel is vezetett, de döntetlennel zárult a szuperrangadó

A berettyóújfalui gárda rendkívül jól kezdett a Haladás ellen, azonban a vendégek a második félidőben egyenlítettek.

Tóth Huba Elemér

A berettyóújfalui csapatnak nem sok hiányzott a győzelemhez

Forrás: Napló-archív/Czinege Melinda

Az elmúlt évek két legsikeresebb csapata, a Haladás és az MVFC ismét egymásnak feszült pénteken este az NB I. felsőház 6. játéknapján. A felek az idényben eddig háromszor találkoztak, valamennyi találkozón a Vas vármegyeiek bizonyultak jobbnak. A zöld-fehérek az alapszakaszban előbb 4–3-ra, majd 3–2-re diadalmaskodtak, a február végén a felsőház 1. fordulójában vívott mérkőzésen pedig 4–1-re nyertek. Volt tehát miért visszavágni a hajdúságiaknak, akik azért küzdenek, hogy visszalépjenek a tabella második fokára.

Izgalmasan alakult

A mérkőzés előtt Mezei József klubelnök Szabó Pétert köszöntötte, hiszen a játékos a 400. alkalommal lépett pályára berettyóújfalui mezben. Álomszerűen kezdtek a piros-fehérek, Facundo Schusterman indításából Da Silva Ferreira Matheus már a 2. percben a jobb alsóba gurította a labdát, ezzel megalapozta az amúgy is pikánsnak ígérkező szuperrangadó jó hangulatát (1–0). A Pálfi István Rendezvénycsarnok lelátóján ezúttal is rendkívül sokan foglaltak helyet, a szurkolók egy jól küzdő MVFC-t láttak. Noha helyzetek mindkét oldalon adódtak, egy ideig nem változott az állás.

Az első félidő hajrájában még inkább felgyorsultak az események, a 18. percben Rábl János oldalberúgásából Schusterman egy visszalépős csellel meglepett a vendégektől mindenkit, a remekül eltalált, sistergős lövése pedig Alasztics Marcell számára védhetetlennek bizonyult (2–0). Azonban a Haladás erre még a szünet előtt válaszolt: Vatamanius-Bartha Dávid lövését ugyan még hárította Mezei Dávid, de a kipattanóra lecsapó Vas Ádám már eredményes volt (2–1).

Nem bírtak egymással

A második játékrész is kiegyenlített volt, mindkét együttesnek volt több lehetősége. A Hali a 30. minutumban Hadházi Sándor Máté visszapassza után Vatamanius-Bartha Dávid túljuttatta a labdát a gólvonalon, és egyenlített. 

Az utolsó pillanatig mindkét fél nagy erőket mozgósított a három pont megszerzéséért, de a derbi végül igazságos, 2–2-es döntetlennel zárult.

Férfi futsal NB I., felsőház, 6. forduló

MVFC Berettyóújfalu–Haladás VSE 2–2 (2–1)

MVFC: Mezei – Matheus, Rábl, Henrique, Schusterman

Cserék: Sándor M., Nagy I., Erdei, Iszák, Nagy K., Magyari, Nagy D., Daróczi, Szabó P.

Vezetőedző: Trencsányi János

Haladás: Alasztics – Longo, Hajmási, Sipos, Vas Á.

Cserék: Homlok, Szalmás, Knizs, Diniz, Körmendy, Vatamaniuc-Bartha, Fehér, Hadházi, Rutai.

Vezetőedző: Felipe Ferraz Conde

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában