Kézilabda

2024.03.18. 19:33

Szabó Nináé a legszebb gól, Bartulovics védése a második a listán – videókkal!

Nemcsak a debreceni játékosok, hanem a Vipers kéziseinek megmozdulásai is ott vannak a rangsor élén.

Tóth Huba Elemér

Szabó Nina eddigi pályafutása egyik legjobb meccsét játszotta

Fotó: KISS ANNAMARIE

Aki a DVSC Schaeffler–Vipers Kristiansand összecsapást nem csak Debrecenben fogják emlegetni sokáig, a párharc első felvonását az EHF (Európai Kézilabda Szövetség) is az egyik legélvezetesebbnek ítélte. A női kézilabda Bajnokok Ligája hivatalos Facebook-oldalán egy rövid összefoglalót is megtekinthetünk a nem mindennapi, hajdúsági szempontból ráadásul sporttörténelmi mérkőzésről.

A legszebb gól

A legrangosabb nemzetközi sorozat a csoportkörös fordulókhoz hasonlóan a rájátszás első körében is nyilvánosságra hozták a legutóbbi hétvégén lejátszott meccsek legszebb góljait. A döntéshozók a második legszebbnek a norvég Sunnina Naes Andresen 8. percben szerzett, bal szélről szerzett trükkös ejtését ítélték meg. 

Azonban cívisvárosi szempontból fontosabb, hogy a rangsor első helyén a Loki irányítója, Szabó Nina végzett, aki talpról, takarásból lőtt Katrine Lunde lábai között a kapuba.

Azt már a Haonon olvashatták, a 22 éves kézilabdázó az összecsapás egyik legjobbjának bizonyult, összesen hatszor volt eredményes.

A legszebb védés

Ahogyan a legszebb gólok, úgy a legszebb védések is a Debrecen–Kristiansand mérkőzéshez köthetők. A Loki hálóőre, a 32%-os hatékonysággal végző Gabrijela Bartulovics a 20. percben 11–12-es állásnál hatalmas bravúrral kapott bele Jana Knedlikova lövésébe, ezt a momentumot a másodiknak szavazták meg az ítészek. Bár Lunde ezúttal „csak” 33%-kal védett, a második félidő közepén Töpfner Alexandra próbálkozását reflexszerűen, jobb lábbal hatástalanította, ezzel a megmozdulásával pedig a független bíráló bizottság a leginkább szemkápráztatóbb védésnek választották meg.

A piros-fehérek tovább robognak, ugyanis szerdán 17 órától már Dunaújvárosban játszanak, majd szombaton 18 órától következik a Vipers elleni visszavágó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában