Kézilabda

2024.03.08. 14:20

DVSC: éremmel már boldogok lennének

Szilágyi Zoltán meglepetésre is képesnek tartja a csapatát a győriek elleni elődöntőben.

Molnár Szilárd

Szilágyi Zoltán, a DVSC Schaeffler edzője

Megszerezheti a szezon első érmét a DVSC Schaeffler együttese, hiszen a hétvégén rendezik Tatabányán a Török Bódog női Magyar Kupa négyes döntőjét.

Ennél erősebb Final Fourt nem is lehetett volna elképzelni a magyar mezőnyben, hiszen a egyértelműen a négy legjobb magyar csapat – DVSC Schaeffler, Győr, Ferencváros és Mosonmagyaróvár – került be a tatabányai megmérettetésre.

A szombati elődöntőkben Győr–Loki (15 órától) és Mosonmagyaróvár–Ferencváros (17.30-tól) csatákat rendeznek, melynek vesztesei a vasárnap délutáni bronzmeccsen küzdhetnek meg a dobogó alsó fokáért, míg a győztesek az esti fináléban lépnek majd pályára.

Egyre közelebb vannak egymáshoz

A debreceni csapat pénteken délelőtt még edzett, majd busszal útnak indult a Dunántúlra. A HAON az utazás előtti egyik utolsó edzésen látogatta meg a lányokat és szakmai stábot.
Szilágyi Zoltán vezetőedző elmondta, tisztában vannak vele, hogy nagyon komoly feladat, két nap alatt két nehéz mérkőzés vár rájuk, ennek szellemében is készültek egész héten. – Magyarország 4 legjobb csapata játszik egymás ellen, és azt látom, hogy ezek az együttesek egy közelebb kerültek egymáshoz, és egy kiélezettebb mérkőzéseket tudunk játszani egymás ellen. Arra számítok, hogy egy jó mérkőzést fogunk játszani a Győr ellen, amibe akár ismét beleférhet a meglepetés.

Fő a regeneráció

A szakmai stábnak nem egyszerű a helyzete, hiszen a két nap alatt 3 ellenfélre is kell készülni. Ilyenkor előre kell dolgozni, hiszen a szombati mérkőzés után nem sok időn lesz arra, hogy másnapra olyan anyagot állítsanak össze az edzők, ami használható is.  

A győriek elleni összecsapás után a regeneráción lesz a hangsúly, melyet másnap délelőtt egy laza séta, majd egy videózás követ.

Biztos vagyok benne, hogy feni ránk a fogát a kislaföldi csapat, hiszen nem gyakran veszítenek, főleg nem egymás után kétszer. De nem is ez lesz szerintem a fő motivációjuk, hanem az, hogy a jelenlegi helyzetet figyelembe véve itthon a Magyar Kupát van reális esélyük megnyerni. De nekünk nem ezzel, hanem magunkkal kell foglalkoznunk. Egy éremmel én már boldog lennék – mondta el Szilágyi Zoltán.

Tökéletesen kell játszani

Füzi-Tóvizi Petra a magyar válogatottal készült az elmúlt időszakban, de ezen a héten már a Lokival edzett.
– Sikeresen zártuk a válogatott hetet, így jó szájízzel térhettünk haza Svájcból –hangsúlyozta a beálló. – Most már a teljes fókusz a tatabányai hétvégén van. Sokat játszottunk már idén a Győrrel, van tapasztalatunk, tudjuk, hogy nagyjából miket csinálnak.

Ám mivel világklasszis csapatról van szó, így nagyon összeszedetten, pontosan,  majdnem mindenkinek tökéletesen kell játszania ahhoz, hogy legyőzzük őket, és bejussunk a Magyar Kupa döntőjébe.

Biztos vagyok benne, hogy a dunántúliak a BL-ben történtek után még komolyabban fogják venni a mérkőzést, ők is tudják, hogy mire vagyunk képesek, és ha csak rajtuk múlik nem szeretnének lehetőséget adni nekünk arra, hogy ismét megrángassuk az oroszlán bajszát. Speciális a Final Four, hiszen két nap alatt két nehéz csatát kell megvívni, ráadásul idén tényleg a négy legjobb magyar együttes érdekelt. Kevés idő lesz regenerálódni, de vinni fog minket előre a győzni akarás és az adrenalin, és bízom benne, hogy valami nagyon szép eredmény sül ki majd belőle – nyilatkozta a játékos.

A Győri Audi ETO–DVSC Schaeffler mérkőzés szombaton 15 órától kezdődik, az összecsapást az M4 Sport élőben követíti.

A Török Bódog női Magyar Kupa programja
Szombat, elődöntők:
15:00 Győri Audi ETO KC–DVSC Schaeffler 
17:30 Motherson-Mosonmagyaróvári KC–FTC-Rail Cargo Hungaria 
Vasárnap:
15:00 Török Bódog női Magyar Kupa, bronzmérkőzés 
18:00 Török Bódog női Magyar Kupa, döntő 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában