Labdarúgás

2024.03.20. 11:31

Már a válogatottal készülnek a DVSC montenegrói légiósai

Sztefan Loncsar és Meldin Dreskovics Fehéroroszország és Észak-Macedónia legjobbjaival mérhetik össze tudásukat.

Tóth Huba Elemér

Meldin Dreskovics kimondottan jó formában van

Forrás: DVSC/Facebook

Ahogyan olvashatták, meghívót kapott a montenegrói válogatottba a DVSC két játékosa, Stefan Loncsar és Meldin Dreskovics is. A 28 esztendős Loncsar eddig 12-szer szerepelt a nemzeti csapatban, míg a 25 esztendős Dreskovicsnak eddig egy mérkőzésen ölthette magára a címeres mezt.

Sztefan Loncsar is a válogatottal készül
Forrás: DVSC/Facebook

A Loki Facebook-oldalán látható bejegyzésben láthatjuk, hogy a futballisták már gőzerővel készülnek a felkészülési találkozókra. 

Montenegró nemzeti együttese csütörtökön Fehéroroszországgal találkozik, majd jövő héten hétfőn Észak-Macedóniával játszik a törökországi Antalya városában található Mardan Sportkomplekszumban.

A montenegrói válogatott legutóbb Magyarország ellen vívott fontos meccset. Akkor a mieink Szoboszlai Dominik vezérletével 3-1-es arányú győzelmet arattak. Loncsar ugyan akkor is a keretben volt, de nem kapott lehetőséget.

Alapemberek a DVSC-ben

Sztefan Loncsar 2023 januárjában igazolt a Lokihoz. Korábban már több mint 200 mérkőzést játszott a szerb, a horvát és a montenegrói első osztályban, és többek között pályára lépett Bajnokok Ligája- és Európa Liga-selejtezőkön is. Első, Debrecenben töltött fél idényében 17 NB I.-es és 2 MK-találkozón lépett pályára, és két gólt szerzett. A középpályás aztán mind a négy Európa Konferencia Liga-selejtezőn szerepet kapott, az Alashkert ellen pedig eredményes tudott lenni. 

A mostani szezonban az OTP Bank Ligában eddig 24 meccs, a Magyar Kupában pedig 3 találkozón alkotott maradandót, és már négyszer gólig jutott.

Meldin Dreskovics 2022 júliusában érkezett a cívisvárosba. A játékossal akkor kétéves szerződést kötött a klub, egyelőre még nem szóltak hírek az esetleges hosszabbításról. A védőt az első, Lokiban töltött idényében 24 élvonalbeli, valamint 4 harmadosztályú találkozón láthattuk a pályán, emellett három MK-összecsapás is jutott neki, összesen pedig háromszor volt eredményes. Ő is fontos szerepet vállalt mind a négy EKL-selejtezőn. 

A 2023/2024-es szezonban 17-szer az NB I.-ben, egyszer a kis Lokiban, kétszer pedig a Magyar Kupában bizonyíthatott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában