Labdarúgás

2024.03.09. 20:00

A bulikirály, a portói torony, a Fradi-gyilkos és az apró termetű óriás

Ők sem igazán váltak be a Lokinál.

Orosz Krisztofer

A négy ikonikus futballista leginkább turista volt Debrecenben

Forrás: NS-archív, Transfermarkt-archív

A DVSC „legendás” igazolásairól szóló sorozat következő részében ismét négy kitűnő képességekkel megáldott labdarúgót szedtünk össze, akik a Loki történetének nem éppen meghatározó alakjai. 

Listánk az egykori remek bekkel, Völgyi Dániellel kezdődik. Az egyébként pályája zenitjén Magyarország legjobb balhátvédjei között számontartott játékos – aki meghatározó tagja volt a hosszú évek után bajnok Győri ETO gárdájának is – cívisvárosi kalandja nem sikerült túl fényesre. Ezt bizonyítja, hogy mindössze hét mérkőzés jutott neki a Loki szerelésében. A hátvédről az a pletyka is járja, hogy gyakran megfordult a cívisvárosi éjszakákban. Nem tudni, igazak-e a „hírek”, de általánosságban elmondható, nem biztos, hogy a profi sportolók karrierjét elősegíti, ha többször látják az emberek a szórakozóhelyeken, mint a stadionban. 

Völgyi napjainkban is aktív, jelenleg a jó nevű Gázgyár együttesében játszik. Ugyanakkor erősségeit is érdemes említeni, hiszen több korosztályban is volt utánpótlás-válogatott, bal lába pedig az ország egyik legjobbjának számított. 

A portói torony 

Ekkoriban szintén a DVSC keretét erősítette Szok Hjondzsun, aki amellett, hogy az NB I. legmagasabb játékosai közé tartozott, még a legdrágább is volt. A koreai csatár piaci értéke ekkor 2.7 millió euróra rúgott (mai árfolyamon több mint 1 milliárd forint), így joggal várhatták a Loki hívei, ontani fogja a gólokat. Ennek ellenére a majdnem kiesést hozó idényben fél év alatt mindössze egy gólt sikerült összeszednie a portugál FC Portótól kölcsönvett csatárnak.

 Egy rekord azonban biztosan az ő nevéhez fűződik: Szok volt az első, s minden bizonnyal azóta is az egyetlen játékos, akinek sikerült kilőnie a labdát a Nagyerdei Stadionból.

Erényeit azért igazolja – vagy menedzsere kiváló képességét –, hogy a DVSC után még a francia első osztályú Troyes és Stade Reims csapataiban is játszott, de jelenleg a világhírű Without Club gárdáját „erősíti”. 

Az apró termetű óriás 

Szintén az ikonikus együttest erősítette a 187 centiméter – ez az álmoskönyv szerint sem jelent jót egy hálóőr esetében –, magas kapus, Bozidar Radosevic. Azért vannak kételyeink Bozidar magasságát illetően, de a mértékadó és mindig hiteles Transfermarkt szerint valóban annyi volt a horvát. Jó ajánlólevél, hogy többek között a Hajduk Splitben is védett, amelynek színeiben El-csoportmeccsen is pályára lépett. Az NB I.-ben a Balmazújváros színeiben mutatkozhatott be, ezt követően szerződtette a DVSC. 

A Vasutasban mintegy harmincszor őrizte – kisebb-nagyobb sikerrel – a kaput. Olykor-olykor voltak egészen nagy bravúrjai, de nem lopta be magát a drukkerek szívébe, s a vezetőség sem ragaszkodott hozzá. 

A Lokit követően a híres iráni csapatba, a Persepolisba szerződött, persze ez a kaland sem vált be igazán, így hazatért Horvátországba. Napjainkban a HNK Gorica kiválóságának számít. 

A bosnyák hős 

A legendás keret egyik utolsó gyöngyszeme a bosnyák Ognjen Djelmics, aki jobb ajánlólevéllel aligha érkezhetett volna Debrecenbe. A bosnyák szélső azt követően jött a cívisvárosba, hogy a Zeljeznicar gárdájával kiütötte a Ferencvárost a Bajnokok Ligája selejtezőjében. 

A Loki híveinek csodás nap volt a külföldiek sikere, ráadásul Djelmics is pazarul futballozott a zöldek ellen. Az előzményeket figyelve tehát arany betűkkel jelentették be a szélső igazolását, sőt az aktuális szurkolói ankét meglepetéseként közölte az akkori elnök, Szima Gábor a csúcsigazolást. 

Az már más kérdés, hogy maradandót nem alkotott piros-fehér mezben, de ez a tipikus esete annak, hogy Ognjen bármit tett volna, akkor is szeretnék őt örökké a Vasutas szurkolói. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában