Jégkorong

2024.03.05. 15:11

Gönczi Lajos: Végig koncentrálnom kellett a meccsen

A DEAC kapusának nem volt sok dolga a legutóbbi meccsén.

Haon.hu

A DEAC kapusa, Gönczi Lajos remekül teljesített

Forrás: DEAC-archív

Már korábban biztossá vált, hogy a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata a nyolcadik helyen végez az Erste Liga alapszakaszában, így várhatta a Dunaújvárosi Acélbikák elleni két mérkőzést is a hétvégén. A fekete-fehérek azonban nem spóroltak erejükkel, hazai pályán 6–1-re, a DAB otthonában pedig 8–1-re nyertek – írta a klub honlapja. 

– Valóban nem volt rajtunk nyomás, ennek ellenére természetesen nyerni akartunk mindkét meccsen – nyilatkozta a második mérkőzésen védő Gönczi Lajos. – 

Örülök, hogy ez sikerült, s bár nem volt nehéz dolgunk az idegenbeli találkozón, nekem végig koncentrálnom kellett a kapuban

– fogalmazott a hálóőr, aki azt is elmondta, a másik két kapustársával, Hetényi Zoltánnal és Szeles Martinnal igyekeznek minél jobban segíteni egymást az edzéseken, hiszen az egészséges rivalizálásnál sokkal fontosabb, hogy a csapat sikeres legyen. 

Ebből lehet építkezni 

A debreceni alakulat az első helyen végzett FTC-Telekommal találkozik a rájátszásban, a párharc pénteken indul a fővárosban. – Nyilván nehéz meccsekre számítunk, azonban erre készülünk hetek óta. Arra törekszünk, hogy a legjobb formánkat nyújtsuk a zöld-fehérek ellen, véleményem szerint stabil kapusteljesítménnyel, magabiztos védekezéssel érhetünk célt. Ebből lehet építkezni, és ha a helyzeteinket jó százalékban használjuk ki, sikeresek lehetünk – tekintett előre Gönczi Lajos. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában