DVSC

2024.02.02. 13:00

Szuhodovszki Soma: Remélem, pályára léphetek a DVTK ellen…

A DVSC középpályása szerint jól sikerült a beilleszkedése.

Orosz Krisztofer

A válogatott irányító rögtön kulcsszerepet kaphat a DVTK ellen

Forrás: Czinege Melinda

Elkezdi a tavaszi szezont a DVSC csapata is. A piros-fehérek szombaton 17 óra 30 perctől a Diósgyőr együttesét fogadják a Nagyerdei Stadionban. Van miért visszavágnia a Lokinak, hiszen ősszel a borsodiak 3-1-re megverték a debreceni együttest. Azon a mérkőzésen két ellentétes félidőt láthattak a nézők, összességében megérdemelt hazai győzelem született. A Vasutas kerete Jorgo Pellumbival, Thor Úrlfarssonnal, Kocsis Dominikkal és Szuhodovszki Somával némileg átalakult. Azonban Szrdjan Blagojevics már nem számolhat Bévárdi Zsomborral sem az őszi kerethez képest. A keleti rangadó a két szurkolótábornak is különleges, hiszen köztudott, hogy remek viszonyt ápolnak a hajdúsági és a miskolci ultrák. 

Szeretne játszani 

A DVSC szurkolóit karácsony előtt örvendeztette meg a klub, ekkor lett hivatalos, hogy a magyar válogatott középpályás Debrecenben folytatja pályafutását. A több poszton is bevethető játékos már az edzőmérkőzéseken is sokszor kitűnt a mezőnyből, s valószínűleg tőle várnak a legtöbbet a szurkolók a tavaszi folytatásban. A rangadó előtt az új kedvenc a Haonnak elmondta, sikerült beilleszkednie és alig várja, hogy végre Vasutas-szerelésben is pályára léphessen a Nagyerdei Stadionban. – Nagyon várom, hogy végre elkezdjük a szezont. 

Persze, nem biztos, hogy pályára lépek, sosem szabad elkiabálni. Amennyiben a mester lehetőséget ad, mindent tőlem telhetőt meg szeretnék tenni a Loki sikeréért.

– Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakoztam a Debrecenhez. Úgy érzem, sikerült beilleszkednem. Más a játékrendszer és sok egyéb dolog, mint Kecskeméten, de bízok magamban, és szeretném jó teljesítménnyel örvendeztetni a fantasztikus szurkolóinkat – nyilatkozta a DVSC téli szerzeménye. 

Az egyik kedvenc ellenfele

A DVSC vezetőedzőjéről ismert, szeret olyan csapatok ellen meccselni, akik játsszák a futballt és nem csupán védekezni szeretnének. Azt nem tudni, mennyire alakul át a Diósgyőr játéka Kuznyecov Szergej menesztésével, de az biztosra vehető, hogy a Loki a tavaszi első fordulóban is offenzív futballal fog előrukkolni. A 18 napos törökországi edzőtáborban vélhetően remekül felkészítette a futballistákat Szrdjan Blagojevics és stábja. A debreceni tréner a rangadót megelőzően úgy fogalmazott, az egyik kedvenc ellenfele a DVTK, akik nagyon tetszetős játékkal szoktak előrukkolni. – Izgatott vagyok, ha indul a szezon. Főleg azért, mert Törökországban nagyon kemény munkát végeztünk. 

Mindig más egy szezonkezdet, más a nyomás és az elvárások is, mint az edzőmeccseken. Mindig elmondom a Diósgyőrről, hogy az egyik kedvenc ellenfelem.

– Érdekes dolgokat csinálnak labdával és nagyon kombinatívan futballoznak. Hajt minket a revansvágy is, hiszen az első meccsünkön vereséget szenvedtünk, így mindenféleképpen nyerni szeretnénk. Azon a meccsen két különböző félidőt láthattunk, de mindent meg fogunk tenni a sikerért – mondta. 

Fontos tudnivalók 

Szurkolói szempontból is érdekes lesz a mérkőzés, hiszen a két tábor remek viszonyt ápol egymással. A klub közleménye szerint máshol lesznek a debreceni ultrák és külön színes programokkal is várják a fanatikusokat. – A találkozót a klub is igyekszik a maga eszközeivel élvezetessé tenni. A meghirdetett büntető-rúgó verseny nagy sikert aratott, rengetegen jelentkeztek, a szerencsések külön értesítést kapnak. 

A 16 órai kapunyitástól az A5, B1, B2 szektoroknál fan zone-t alakítunk ki a drukkerek részére, különböző játékokkal (subsoccer, kombi sportaréna, rúgófal, óriás beerpong, fotófal), amiket a mérkőzés végéig lehet használni. A DKV járatain továbbra is ingyen lehet utazni az érvényes meccsjeggyel és bérlettel rendelkezőknek, a kezdést megelőző és a mérkőzés befejezését követő 3 órában (14:30-tól 22:30-ig). A VIP-belépővel rendelkezők a szokásos szolgáltatások mellett helyszíni, élő beszélgetést hallhatnak majd a Loki egyik ikonjával, Szatmári Csabával, akinek a fia a Diósgyőr játékosa. Fontos tudni, hogy az MLSZ fegyelmi bizottsága összevont eljárás alapján a DVSC-t a ZTE és az MTK elleni idegenbeli mérkőzésén a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és gyűlöletkeltő, rasszista kifejezés használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, továbbá elrendelte a soron következő hazai bajnokin a Nagyerdei Stadion B6 szektorának a lezárását.

Ez a szombati találkozón lép érvénybe, az ide szóló bérletekkel a B7-es, B8-as vagy a B5-ös szektorban lehet buzdítani a gárdát – írták. 

A labdarúgó NB I. első tavaszi fordulójának párosítása 

február 2. 20:00 MTK Budapest–Újpest FC 

február 3. 12:30 Zalaegerszegi TE FC–Fehérvár FC 

15:00 Kisvárda Master Good–Ferencvárosi TC 

17:30 Debreceni VSC–Diósgyőri VTK 

február 4. 15:00 Mezőkövesd Zsóry–Kecskeméti TE 

17:30 Paksi FC–Puskás Akadémia 

Az NB I. állása 

1. Paksi FC 17 10 4 3 32–21 34 

2. Ferencvárosi TC 17 10 3 4 42–19 33 

3. Fehérvár FC 17 9 3 5 36–24 30 

4. Puskás Akadémia FC 17 7 7 3 27–20 28 

5. Debreceni VSC 17 7 4 6 25–22 25 

6. MTK Budapest FC 17 7 4 6 21–28 25 

7. Diósgyőri VTK 17 7 3 7 26–28 24 

8. Kecskeméti TE 17 6 3 8 25–29 21 

9. Újpest FC 17 6 3 8 24–35 21 

10. Mezőkövesd Zsóry FC 17 4 3 10 17–26 15 

11. Zalaegerszegi TE 17 4 3 10 21–36 15 

12. Kisvárda FC 17 4 2 11 19–27 14 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában