Röplabda

2024.02.19. 14:17

Magabiztos cívisvárosi siker a férfi röpisektől

A debreceniek győzelme egy percig sem forgott veszélyben.

Haon.hu

A debreceniek újabb fontos győzelmet arattak

Forrás: DEAC-archív/Derencsényi István

A DEAC férfi röplabdacsapata vasárnap este azzal a TFSE-val csapott össze az Extraligában, amelyet hazai környezetben 3:0-ra vert novemberben. A keretbe ezúttal sem került be a sérüléssel bajlódó Tóth András és Kiss Imre, ettől függetlenül elvárható volt a győzelem Fodor Antal tanítványaitól – írta a klub honlapja. 

Kiegyensúlyozott teljesítmény 

Szerencsére hamar elkapta a fonalat a debreceni együttes, Willian két ásza után már 3:7 szerepelt a kijelzőn, a hazaiak egyből időt is kértek. Ezt követően is a cívisvárosiak akarata érvényesült. A végjátékban egy 9:0-s sorozattal tette fel az i-re a pontot a DEAC, így az első szettet 25:12-re nyerték. A második periódus elején Willian villogott, majd Bakóczy András egy remek nyitással jelentkezett (2:5). Kicsit később Veres Bence pillanatai jöttek, a 23 esztendős játékos rövid időn belül három ászt tett a közösbe (8:16). A folytatásban sem forgott veszélyben a szettgyőzelem, ennek a játékrésznek a végére 10 egység lett a differencia a felek között (15:25). A harmadik etap Marlon pontjával indult, aztán Pavliukot lehetett több alkalommal dicsérni, az ukrán légiós kiváló szerváját követően 5:10-re módosult az állás. Nagy hajrát nyitottak a fővárosiak, akik folyamatosan dolgozták le a hátrányukat, sőt, 22:21-nél már ők voltak jobb helyzetben. Szerencsére a nem várt fordulat ellenére megőrizte a higgadtságát a debreceni csapat, így sikerült lezárniuk az összecsapást (24:26). 

A DEAC ezzel a diadallal stabilizálta a negyedik helyét a tabellán, az ötödik Pénzügyőrrel szemben 8 pont a fórja.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában