DVSC

2024.01.09. 07:45

Csatárt tutira keres a Loki: egy korábbi gólkirályra tett ajánlatot a klub?

A hírek szerint 300 ezer eurót sem sajnálnának érte a piros-fehérek.

Molnár Szilárd

Sory Ibrahim Diarra

Forrás: FK Hagesund-archív

A zte.hu oldal szúrta ki, hogy az afrikai labdarúgással foglalkozó africafoot.com információi alapján a törökországi edzőtáborozásra indult DVSC 300 ezer eurót (mai árfolyamon nagyjából 113 millió forint) kínált a norvég élvonalbeli FK Haugesund 23 éves mali csatáráért, Sory Ibrahim Diarráért.

A cikkben arról is írnak, hogy a Transfermarkt oldal által jelenleg 900 ezer euróra taksált Diarra a 2023-as idényben mutatott teljesítményével hívhatta fel magára a Loki figyelmét, ugyanis tavaly 25 bajnokin 8 gólt szerzett a norvég élvonalban.

A 187 cm magas, jobblábas labdarúgó hazájában kezdte karrierjét, majd 19 éves korában Romániába, a Ceahlaulhoz igazolt. 2020 nyarán a Petrolul Ploiesti szerződtette, amely szinte rögötn kikölcsönözte az Unirea Slobozia együttesének. A 2021/22-es idényben bajnok lett a román másodosztályban, és 15 találattal gólkirállyá is koronázták. 2023 februárjában igazolt Norvégiába, az FK Haugesund csapatához, ahol 2026 végéig érvényes szerződést írt alá. A cikkből kiderül, hogy a norvégok visszautasították a DVSC ajánlatát, mivel 1 millió eurót kérnek (nagyjából 377 millió forint) a támadóért. 

Kellene ember előre

Azóta újabb információ, hogy – a korábban a skót Glasgow Rangers, az olasz Salernitana és az angol Leeds United által is monitorozott – csatárért az egyik lengyel élcsapat, a Raków Czestochowa viszont hajlandó kifizetni az összeget, így a jókötésű támadó nagy valószínűséggel ott folytatja. Pedig szüksége lenne gólerős támadóra a Lokiak, hiszen a portálunkon megírt hírnek megfelelően távozhat Debrecenből Andrija Majdevac, akinek úgy néz ki, nem jött be a cívisvárosi kaland.

A Vasutas eddig két labdarúgót, a rekordigazolás válogatott középpályás Szuhodovszki Somát, illetve az albán hátvéd Jorgo Pellumbit szerződtette a télen

Itt van két videó-összeállítás a Diarráról:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában